Μπαμ της Ξάνθης με τον Κάρλος Κάλβο Σομπράδο

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Μεταγραφικό μπαμ έκανε η Ξάνθη καθώς με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, έκανε γνωστήν την απόκτηση του ισπανού ποδοσφαιριστή Κάρλος Κάλβο Σομπράδο.

“Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο. ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Carlos Calvo Sobrado”, αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.

Πρόκειται για 28χρονο παίκτη, γεννημένο στην Μαδρίτη, με πλούσια καριέρα και παραστάσεις από το ισπανικό πρωτάθλημα. Την τελευταία σεζόν 2012-2013 αγωνιζόταν στην Αλμερία. Αγωνίζεται κυρίως στα άκρα, αλλά μπορεί να παίξει και σαν κεντρικός επιθετικός.

Μετά από αρκετά χρόνια σε κατώτερες κατηγορίες με την Ελτσε, την β’ ομάδα της Βαγιαδολίδ και άλλες ομάδες, ο Λάβο έγινε επαγγελματίας το 2007 και αγωνίστηκε με την Χερέζ. Μάλιστα, ήταν ο παίκτης που έγραψε ιστορία για τον σύθλλογο της Ανδαλουσίας, αφού σκόραρε το κρίσιμο γκολ στη νίκη με 2-1 επί της Ουέσκα, που σήμανε την άνοδο της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια.

Στην συνέχεια μεταγράφηκε στην Ουντινέζε και αγωνίστηκε στο Καμποιονάτο της Ιταλίας. Υπέγραψε εκεί για τρία χρόνια αλλά αμέσως μετά μετακόμισε στην Γρανάδα της Β΄Κατηγορίας Ισπανίας ως δανεικός και μια χρονιά αργότερα στην Χέρκουλες. Πέρυσι όπως αναφέραμε και πριν αγωνίστηκε με τα χρώματα της Αλμερία, όπου πήγε ως ελεύθερος μετά το τέλος του συμβολαίου του με την Ουντινέζε.