Αποκάλυψη: Η άγνωστη φωτογράφιση στα… χιόνια του διαιτητή του Ξάνθη – Σταντάρ και η τρίτη κάρτα που δεν δείχνει στους παίκτες

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

–  Το διάβασα το ρεπορτάζ του Δημήτρη Καλτέκη για τον ελβετό τραπεζίτη που προφανώς δεν έχει τι να κάνει τον ελεύθερο χρόνο του και παριστάνει τον διαιτητή, ο οποίος θα μας έρθει μάλιστα στην Θράκη να σφυρίξει το Ξάνθη – Σταντάρ Λιέγης, αλλά τι να πω; Τα καλά δεν είναι αυτά! Τα καλά είναι όσα θα σας αποκαλύψω εγώ, γιατί ναι, η Βερόνικα όποτε θέλει κάνει ρεπορτάζ, σοβαρό ρεπορτάζ και βάζει τα γυαλιά σε όλους τους δημοσιογράφους.

Ο κύριος Κεβέρ λοιπόν είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και είναι κάτι σαν τον… Τάσο Κάκο του Βελγίου. Δεν κάνω πλάκα, σοβαρολογώ! Και όχι μόνο διαιτητικά, αυτά δεν ξέρω να τα κρίνω, αλλά λαϊφσταϊλίστικα σίγουρα. Δεν μένει βέβαια στην Κέρκυρα, αφού η Ελβερία δεν έχει νησιά, έχει όμως για σπίτι ένα ωραιότατο σαλέ στα χιόνια. Και σαν τον δικό μας, αποτελεί σταρ της διαιτησίας στην πατρίδα του. Και σαν σταρ, δίνει συνετεύξεις, ενίοτε κάνει και… φωτογραφίσεις!

Μην το γελάτε καθόλου. Ανακάλυψα μία πριν δυο χρόνια σε ένα περιοδικό της Τσεχίας ονόματι Blick (είναι κάτι σαν τα δικά μας Ok και Hello ή σαν την γερμανική σκανδαλοθητική Bild και τους ρίχνω ματιές συχνά πυκνά, καθότι αν δεν τον γνωρίζεται είμαι και μισή… Τσέχα). Αλλά διάβασα και μια συνέντευξή του σε ελβετικά ΜΜΕ για την τρίτη κάρτα που κουβαλάει πάντα στους αγώνες του, πέρα από την κίτρινη και την κόκκινη που δείχνει τους παίκτες, μία που έχει τις φωτογραφίες της γυναίκας και των παιδιών του, καθώς θεωρεί το απαραίτητο γούρι του να τις έχει μαζί του, πλαστικοποιημένες στο μέγεθος των καρτών που δείχνει στους παίκτες. Έστω και αν έτσι κινδυνεύει αντί να ρίξει κόκκινη σε κάποιον, να του δείχνει την… οικογένειά του!

Για να επιστρέψω όμως στο Blick και την φωτογράφιση του άρχοντα της αναμέτρησης Ξάνθης – Σταντάρ Λιέγης εκεί, να σας πω δυο πράγματα. Εχει γίνει στην περιοχή Μουζάνο στην Λουκέρνη, όπου έχει την σπιταρόνα του, μέσα στα χιόνια, σε θερμοκρασία -15 βαθμών κελσίου. Ο Κεβέρ με παρησία επιδεικνύει το σκούτερ του και φορώντας κοντομάνικα, τρέχει και κάνει διατάσεις για να μας δείξει πόσο ανθεκτικός είναι στο κρύο. Μάλιστα αποκαλύπτει ότι έχει κάνει διακοπές ακόμα και στην Λαπωνία και από την Σάουνα έβγαινε στην ημιπαγωμένη λίμνη στους -25 βαθμούς και ήταν καταπληκτική η αίσθηση.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το μυστικό αυτής της ανθεκτικότητάς του, που τον κάνει να κυκλοφορεί με κοντομάνικα στα χιόνια, είναι τα παιδιά του. «Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήμουν άρρωστος τελευταία φορά, αν και έχω δύο μικρά παιδιά και κοιμάμαι μόνο τέσσερις έως πέντε ώρες ανά νύχτα. Νομίζω ότι με βοηθά το γεγονός ότι επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνει τακτικά επισκέψεις σε… χαμάμ”.

Ειλικρινά, αυτό το τελευταίο εγώ δεν το κατάλαβα. Ξέρω όμως πολύ καλά πως ανθεκτικός έχει δηλώσει μόνο στο κρύο, ο κ. ελβετός τραπεζίτης που σφυρίζει την Ξάνθη μας αύριο! Για την ζέστη και τα σαραντάρια που θα επικρατούν στα Πηγάδια δεν έχει μιλήσει. Και δεδομένου ότι κυκλοφορεί με κοντομάνικα΄στα χιόνια, έχω απορία τι θα φορέσει αύριο στον καύσωνα. Γιατί πολύ φοβάμαι ότι με το που θα πατήσει το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο, θα… λιώσει σαν ελβετική σοκολάτα. Μέχρι να συμβεί αυτό, απολαύστε τον στην φωτογράφιση που σας έλεγα και φροντίστε να κάνετε σωστά ρεπορτάζ…