Β. Φιλιππίδης: Το νέο αστέρι του ΠΑΟΚ είναι 14 ετών, από την Θράκη και μιλά στο ThrakiSportS

Συνέντευξη στον Νεκτάριο Αμποβιανίδη

–  Μπορεί η είδηση της βραδιάς από πλευράς ΠΑΟΚ να είναι η εντός έδρας ήττα στην άδεια Τούμπα από την Μέταλιστ που μάλλον αφήνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο νωρίτερα γνωστοποιήθηκε από τον δικέφαλο του Βορρά μια επένδυση σε έναν 14χρονο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή από την Θράκη! Ο λόγος για τον ξανθιώτη μεσοεπιθετικό Βασίλη Φιλιππίδη, η απόκτηση του οποίου ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την επισήμανση ότι θα αγωνιστεί στην Κ15 της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Φιλιππίδης παρουσιάστηκε από τον Υπεύθυνο των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο. Ο γεννημένος το 1999 αριστερός χαφ Φιλιππίδης αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Ακαδημία των Ελπίδων Ξάνθης του Γιώργου Λάππα και εντυπωσίασε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που τον παρακολούθησαν στα παιχνίδια της επίλεκτης ομάδας της ζώνης Βόρειας Ελλάδας. Ο Βασίλης ήταν από τους παίκτες που έκλεψαν της εντυπώσεις με της εμφανίσεις με την ομάδα της Μεικτής της ΕΠΣ Ξάνθης, και αργότερα με αυτά της επίλεκτης ομάδας της Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης. Ο Βασίλης Φιλιππίδης θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Κ15 του ΠΑΟΚ και ήδη μπήκε στο πρόγραμμα προετοιμασίας των τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ, με την προετοιμασία να γίνεται στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας.

Το ThrakiSportS συνάντησε τον νεαρό Ξανθιώτη και μίλησε μαζί του για αυτήν την μεταγραφή, τις προσδοκίες του και την ευκαιρία που του δίνεται στον ΠΑΟΚ να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. 

Θ.S: Καταρχάς Βασίλη συγχαρητήρια για την μεταγραφή σου στον ΠΑΟΚ, θα ήθελα να μου πεις πως προέκυψε το ενδιαφέρον από την ομάδα της Θεσσαλονίκης;

Β.Φ: Σας ευχαριστώ πολύ. Με είχαν δει σε ένα παιχνίδι με την περιφέρεια της Ανατολική  Μακεδονίας- Θράκης απέναντι στην Κεντρική Μακεδονία, οπού ένας σκάουτερ- προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν εκεί και του άρεσα, ενώ λίγες μέρες αργότερα όταν ήρθε στης εγκαταστάσεις της Ακαδημίας των Ελπίδων ο κύριος Λαγωνίδης μου είπε ότι ήθελε να με δει στα δοκιμαστικά του ΠΑΟΚ που θα γινόταν στην Καβάλα. Αμέσως μετά από τα δοκιμαστικά της Καβάλας με κάλεσαν να λάβω μέρος και στα δοκιμαστικά της Θεσσαλονίκης, ενώ έπαιξα και σε ένα παιχνίδι με τους μικρούς του ΠΑΟΚ οπού τους άρεσα και εκεί και έτσι  έκλεισα στον ΠΑΟΚ.

Θ.S: Τι ήταν αυτό που σου είπε ο κύριος Λαγωνίδης, ώστε να σε πείσει ότι η περίπτωση του ΠΑΟΚ  είναι η ιδανική για σένα;

Β.Φ: Το σημαντικότερο που μου είπε ήταν ότι με πιστεύουν πολύ, και ότι με την σωστή δουλειά θα μπορέσω κάποια στιγμή να φτάσω ακόμη και στην πρώτη ομάδα. Άλλωστε το να φορέσω την φανέλα του ΠΑΟΚ είναι το όνειρο μου, και γνωρίζοντας πως έχει και μια από της καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, με έκαναν να υπογράψω στον ΠΑΟΚ.

Θ.S:  Θα ήθελα να μου περιγράψεις τη εμπειρία σου από τα δοκιμαστικά της Τούμπας, και τα συναισθήματα σου που πλέον ένα όνειρο σου θα γίνει πραγματικότητα…

Β.Φ: Είμαι πολύ ευτυχισμένος, πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να παίξω για την ομάδα του ΠΑΟΚ, και ειδικά στα δοκιμαστικά πέταγα από την χαρά μου όταν μου είχαν πεί ότι τους άρεσα.

Θ.S:  Σε ανησυχεί καθόλου πως είσαι μόλις 14 και θα πρέπει να μένεις μακριά από τους γονείς σου και τους φίλους σου;

Β.Φ: Σίγουρα με ανησυχεί, αλλά είναι το όνειρο μου και θέλω να το ζήσω. Και οι γονείς μου το ξέρουν αυτό και όταν μιλήσαμε για αυτό το θέμα με παρότρυναν θετικά, άλλωστε οι γονείς μου είναι πάντα στο πλευρό μου και ξέρω ότι παρά την απόσταση θα με στηρίζουν συνεχώς.

Θ.S:  Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έσπευσες να ενημερώσεις για την μεταγραφή στου στον ΠΑΟΚ, και ποια ήταν η πρώτη συμβουλή που δέχθηκες;

Β.Φ: Τον πρώτο που ενημέρωσα ήταν ο πατέρας μου, ο οποίος χάρηκε πολύ και μου συνέστησε να μην σταματήσω να δουλεύω σκληρά και όλα θα γίνουν

Θ.S:  Πως αντιμετώπισαν οι φίλοι σου αυτή  την μεταγραφή;

Β.Φ: Χάρηκαν πάρα πολύ, αν και μου έλεγαν να μην φύγω για να μην με χάσουν, αλλά είμαι σίγουρος πως είναι πολύ υπερήφανοι για μένα και άλλωστε θα βλεπόμαστε η Θεσσαλονίκη, είναι σχετικά κοντά.

Θ.S:  Φέτος είχες μια εξαιρετική σαιζόν και με την φανέλα της Μεικτής Ξάνθης και ΑΜ-Θ αλλά και με αυτή των Παίδων των Ελπίδων Ξάνθης στο πρωταθλημά. Ποιος ήταν αυτός που συνετέλεσε ώστε να δούμε τα φετινά σου επιτεύγματα; 

Β.Φ: Πρώτα απ’ όλα οι προπονητές μου στις Ελπίδες Ξάνθης, ο κύριος Μαλαδένης και ο κύριος Λάππας, ο προπονητής της ΕΠΣ Ξάνθης, ο κύριος Μπάμπης Σπυριδόπουλος. Ο κύριος Μαλαδένης με συμβούλεψε όταν τρέχω με την μπάλα, να την έχω πάντα κοντά στα πόδια μου ώστε να μπορώ να αποφεύγω τους αντίπαλους μου και όταν είμαι κλεισμένος, και να δουλεύω πολύ την τεχνική μου. Και ο  πιο σημαντικός ήταν ο κύριος Ιβάν Μίτεφ που πάντα με συμβούλευε και προσπαθούσα για το καλύτερο με την δική του παρότρυνση. 

Θ.S:  Ποιοι ποδοσφαιριστές ια έλεγες ότι είναι τα «είδωλά» σου;

Β.Φ: Ο Λιονέλ Μέσι αναμφισσβήτητα. Από Έλληνες ο Φετφατζίδης του Ολυμπιακού και από τον ΠΑΟΚ ο Κλάους Αθανασιάδης.