Ο προπονητής της ΑΕ Κομοτηνής στο ThrakiSportS: Στόχος να χτυπάμε όλα τα ματς

Συνέντευξη στον Γιάννη Παπαδόπουλο

–  Νέος άνεμος φαίνεται πως πνέει στο μπασκετικό τμήμα της ΑΕ Κομοτηνής. Μετά από δύο άσχημες χρονιές με οργανωμένη και σωστή δουλειά οι άνθρωποι που ασχολούνται με το μπασκετ των κιτρινόμαυρων της Κομοτηνής θέλουν να γυρίσουν σελίδα και να φτάσουν την ομάδα ψηλά. Το ThrakiSportS συνάντησε τον προπονητή της ανδρικής ομάδας Σωφρόνη Παπουή, με τον οποίο είχε μία σύντομη κουβέντα για το πως εξελίσσονται μέχρι στιγμής τα πράγματα.

“Υπάρχει ένα συμβούλιο οργανωμένο, που έχουν όλοι την θέληση να στηρίξουν και να μας βοηθήσουν” ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή της ΑΕΚ και συνέχισε: “Ευτυχώς η ομάδα δεν έχει χρέη. Όσα χρέη υπήρχαν έχουν τακτοποιηθεί όλα και αυτό μας βοηθάει πολύ για να είμαστε και εμείς σωστοί στις υποχρεώσεις μας. Ήδη έχουμε ξεκινήσει να βρίσκουμε χορηγούς, ενώ τυπώσαμε και κάρτα ενίσχυσης η οποία κοστίζει 10 ευρώ. Με αυτή ζητάμε από τον κόσμο να ενισχύσει τη νέα προσπάθεια που ξεκινάμε. Στόχος μας είναι να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο και να μας βοηθήσει. Για τον λόγο αυτό θα έχουμε κάποια event κατά την διάρκεια του παιχνιδιού για να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους της πόλης που θα έρχονται στο κλειστό για να ενισχύσουν την προσπάθειά μας. Επίσης θα δοθεί έμφαση στην επικοινωνία με τον κόσμο αλλά και στην κοινωνική δικτύωση, ενώ ετοιμάζεται και το επίσημο site της ομάδας που θα μπορεί ο καθένας να μάθει τα νέα για όλα τα τμήματα”.

Θ.S: Τι γίνεται σχετικά με τις ακαδημίες της ΑΕ Κομοτηνής;

Σ.Π: “Οι ακαδημίες μας είναι πολύ καλές και ελέγχονται σωστά. Θέλουμε να βγάλουμε παίκτες που να στελεχώσουν αργότερα τις ομάδες της πόλης, γιατί κακά τα ψέματα έχει χρόνια η Κομοτηνή να βγάλει καλούς παίκτες. Για τον λόγο αυτό έχουμε και θέλουμε συνεργασία και με άλλες ακαδημίες της πόλης για να γίνει επιτέλους σωστή δουλειά και στο κομμάτι αυτό”.

Θ.S: Πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία;

Σ.Π:  “Η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας θα ξεκινήσει στις 26 Αυγούστου. Οι τρεις πρώτες εβδομάδες θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του αθλητικού πολυχώρου Fair Play υπό τις οδηγίες του γυμναστή της ομάδας Γιώργου Γουνελά και θα περιλαμβάνουν τρέξιμο και βάρη, ενώ μετά θα αρχίσει το μοντάρισμα της ομάδας και οι προπονήσεις στο κλειστό. Με το που θα έρχεται κάποιος αθλητής θα παραλαμβάνει απευθείας φόρμα, φανέλα και μπλούζες προπόνησης. Φέτος όλοι οι αθλητές θα είναι ομοιόμορφα ντυμένοι ακόμα και στις προπονήσεις. Θα γίνει σωστή, τακτική και πειθαρχημένη δουλειά. Μετά από δύο δύσκολες χρονιές στόχος μας είναι να μπουν σωστές βάσεις και η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να χτυπάει όλα τα παιχνίδια”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βοηθός του κ. Παπουή στον πάγκο της ΑΕ Κομοτηνής θα είναι ο Βασίλης Στοάκης. στο εφηβικό τμήμα θα είναι προπονητής ο Πασχάλης Κουτσογιάννης με βοηθό τον Αλέξη Χριστοφόρου, παλιοί παίκτες της ομάδας και οι δύο, ενώ στην παιδική ομάδα παραμένει προπονητής ο Μανώλης Δαφτσής.