Στην τέταρτη θέση του τουρνουά του Λάουπχάιμ οι Νέοι της Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Το ιδανικό ξεκίνημα του Σαββάτου στο 50ό Τουρνουά του Λάουπχάιμ δεν είχε τελικά την αάλογη συνέχεια και την Κυριακή. Μετά τις νίκες με 1-2 επί της Νόργουιτς και με 1-0 επί της Φορτούνα Ντίσελντορφ στη φάση των ομίλων η Skoda Ξάνθη είχε υψηλές βλέψεις.

Είχαν αρχίσει να εκφράζονται ελπίδες για κατάκτηση ακόμα και του τροπαίου, κάτι που θα είχε ιδιαίτερη σημασία αφού σε αυτό το επετειακό τουρνουά λάμβαναν μέρος ομάδες που είχαν κατακτήγσει τουλάχιστον τρεις φορές το διεθνές τουρνουά στο παρελθόν. 

Όμως την Κυριακή με ένα πέναλτι στον ημιτελικό, γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Άστον Βίλα ενώ το απόγευμα στον μικρό τελικό παρά την καλή προσπάθεια οι Νέοι της Skoda έχασαν με 1-0 από την Φορτούνα Ντίσελντορφ (την ίδια ομάδα που κέρδισαν στα προκριματικά του Σαββάτου) και τερμάτισαν στην 4η θέση της τελικής κατάταξης.

Οι νεαροί παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας αποκόμισαν σπουδαίες εμπειρίες, πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους δύο ακόμη διεθνείς νίκες με αντιπάλους… ευρωπαϊκούς και το μεσημέρι της Δευτέρας επιστρέφουν στην βάση τους προκειμένου να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για το φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος.