Σταθερός στους χρόνους και στο Βαλκανικό Ανδρών του ο Δουλγέρης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Ολοκληρώθηκαν στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας οι 66οι Βαλκανικοί Αγώνες ανδρών και γυναικών στους οποίους οι ελληνικές εθνικές ομάδες πήραν την τέταρτη θέση με 175 βαθμούς στους άνδρες και 168 στις γυναίκες. Την πρώτη θέση στους άνδρες κατέλαβε η Τουρκία (192 βαθμούς) και στις γυναίκες η Ρουμανία (202 βαθμούς).

Δέκα συνολικά μετάλλια κατέκτησαν οι έλληνες αθλητές και αθλήτριες στη δεύτερη ημέρα και από αυτά τα έξι ήταν χρυσά και από δύο αργυρά και χάλκινα. Μεγάλο άλμα είχαμε από την Τόνια Στεργίου που πέρασε πάνω από το 1.95μ. στο ύψος σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ραντεβού της Μόσχας όπου θα γίνει το Παγκόσμιο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Παναγιώτης Λάσκαρης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ με επίδοση 5.40μ. 

Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν επίσης στη σημερινή δεύτερη ημέρα ο δραμινός Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ εμπόδια με 13.44, ο Κώστας Νακόπουλος στα 800μ με 1.49.93, η Γρηγορία Κεραμιδά στα 200μ 23.68 και η Ολυμπία Πετσούδη 100μ εμπόδια με 13.55.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε στα 200μ ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης τερματίζοντας σε 21.50″ αλλά το αξιωσημείωτο είναι πως ο Γιάννης Δουλγέρης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, που μετείχε της αποστολής και έτρεξε εκτός συναγωνισμού, κάλυψε την απόσταση αν και έφηβος σε 21.57″ δείχνοντας μεγάλη σταθερότητα πλέον σε καλές επιδόσεις.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά άλλωστε ότι πριν 15 μέρες ο Δουλγέρης αναδείχθηκε βαλκανιονίκης εφήβων στην Τουρκία, ενώ είχε σπουδαία παρουσία την περασμένη εβδομάδα και στο ΟΑΚΑ, στο Πανελλήνιο Ανδρών – Γυναικών. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει την Δευτέρα μέσω Σόφιας με την πτήση ΟΑ 308 στις 09:55 και στην Αθήνα αναμένεται να φτάσει στις 11:20 το πρωί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here