Πρεμιέρα με διπλό η Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Πριν από το ματς με την Ξάνθη για το Europa League την ερχόμενη Πέμπτη, η Σταντάρ Λιέγης νίκησε 2-0 την Μαλίν μέσα στο Μέχελεν στην πρεμιέρα του βελγικού πρωταθλήματος.

Ο Ζοφρουά Μουζανζί Μπιά στο 57′ και ο Μισί Μπατσουαΐ στο 83′ πέτυχαν τα γκολ της Σταντάρ, σε μια αναμέτρηση που προφανώς θα είδαν τηλεοπτικά οι άνθρωοι του τεχνικού επιτελείου της Ξάνθης, αφού μεταδόθηκε από το κανάλι της Αττικής Action 24 που μπορούν να δει κάποιος και στην Θράκη μέσω Nova.

Η σύνθεση της Σταντάρ: Καουασίμα, Οπάρε, Κανού, Σιμάν, Βαν Ντάμε, Ιμπραϊμά Σισέ, Μπάιενς, Μουζανζί Μπιά (65′ Μπουλό), Μ’Ποκού (69′ Ιαντόλι), Μπατσουαΐ, Εζέκιελ (77′ Ντε Καμάργκο).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Βελγίου, όπου πέρα από τη νίκη της Σταντάρ ξεχωρίζει η εντός έδρας ήττα της Άντερλεχτ:  Μπριζ – Σαρλερουά 2-0 (Παρασκευή), Γκενκ – Οστάνδη 3-0, Κόρτραϊκ – Λόιβεν 1-0, Λιρς – Ζούλτε Βάρεχεμ 1-2Μονς – Σέρκλ Μπριζ 1-1Βάασλαντ-Μπέβερεν – Γάνδη 1-1 (Σάββατο), Άντερλεχτ – Λόκερεν 2-3, Μαλίν – Σταντάρ Λιέγης 0-2 (Κυριακή)