Ο Θρακιώτης Μπούμπκα! Μεγάλο ρεκόρ από τον Πέτρο Μαρτινίδη!!!

Ανταπόκριση από την Τρίπολη: Θοδωρής Τσούτσος

–  Με ένα μεγάλο ρεκόρ από τον κομοτηναίο άλτη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Πέτρο Μαρτινίδη, ολοκληρώθηκε η διήμερη συνάντηση των Εθνικών Ομάδων Παίδων Ελλάδας – Κύπρου που διεξήχθη στο Εθνικό Στάδιο της Τρίπολης.

Ο Μαρτινίδης πρώτευσε στον αγώνα του επικοντώ σπάζοντας τρεις φορές το ατομικό του ρεκόρ και επιτυγχάνοντας επίδοση 4 μέτρων και 90 εκατοστών, δηλαδή τριάντα πόντους πιο πάνω από το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ!!!

Ο Μαρτινίδης ξεκίνησε από τα 4.00 μέτρα τον αγώνα του, κάπως νωθρά και ενώ ήδη οι δύο από τους τρεις όλους κι όλους αντιπάλους του είχαν τεθεί εκτός συνέχειας. Απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια στα 4.00μ αλλά πέrασε το ύψος με την δεύτερη.

Στην συνέχεια δοκίμασε στα 4.30μ δίνοντας ωραίο αγώνα με τον Γιώργο Τριανταφύλλου, περνώντας το ύψος με την πρώτη. Ο Τριανταφύλλου δοκίμασε στα 4.40μ και πέρασε με την πρώτη επίσης. Ο Μαρτινίδης έβαλε τον πήχυ στα 4.50μ, ύψος που άφησε ο Τριανταφύλλου. Χρειάστηκε δύο προσπάθειες ο Θρακιώτης για να περάσει το ύψος, αλλά τα κατάφερε.

Ο Τριανταφύλλου έβαλε αμέσως μετά στο 4.55μ και πέρασε με την πρώτη. Όλα έδειχναν ότι θα κατέληγε εκεί το χρυσό μετάλλιο, αλλά ο Μαρτινίδης δεν είχε πει την τελευταία του κουβλεντα. Ο αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης δοκίμασε στα 4.60μ. και πέρασε το ύψος με την πρώτη του προσπάθεια, μεταφέροντας το άγχος στο αντίπαλό του. Πράγματι, ο Τριανταφύλλου δεν αντεξε. Απέτυχε τρεις φορές και ο Μαρτινίδης εξασφάλισε την πρώτη θέση.

Απαλλαγμένος από το άγχος, τοποθέτησε τον πήχυ στα 4,70μ. και τον πέρασε με την πρώτη κιόλας προσπάθεια! Πανηγύρισε το ατομικό ρεκόρ, αλλά του άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Αν είχε καταφέρει να κάνει την επίδοση ένα μήνα νωρίτερα, θα είχε πιάσει το όριο για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων της Ουκρανίας.

Ωστόσο ο Πέτρος – Φρειδερίκος Μαρτινίδης, όπως είναι το πλήρες όνομά του, δεν αρκέστηκε σε αυτό. Τοποθέτησε τον πήχυ και στο 4,80μ. και επίσης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Μετά αποφάσισε να πάει και στα 4,90μ και είχε επίσης επιτυχημένη προσπάθεια. Μέσα σε λίγα λεπτά έσπασε τρεις φορές το ατομικό του ρεκόρ και το ανέβασε 30 πόντους.

Ο Μαρτινίδης δοκίμασε τρεις φορές, χωρίς επιτυχία, να περάσει και τα 4,95μ. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Μαρτινίδη πρώτο με 4.90μ. και τον τριανταφύλλου δεύτερο στα 4.55μ ενώ πολύ πίσω, μόλις στα 3.60μ ήταν ο κύπριος Στέφανος Γιάγκου και στα 3.40μ ο επίσης κύπριος Γιώργος Κυριάκου.

Η Συνάντηση Παίδων – Κορασίδων Ελλάδας και Κύπρου έγινε στην Τρίπολη και βάσει κανονισμών, σε κάθε αγώνισμα είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν δύο αθλητές από κάθε χώρα, οι κατά τεκμήριο καλύτεροί της. Επίσης, σε μερικά αγωνίσματα συμμετείχαν εκτός συναγωνισμού αθλητές και αθλήτριες καθώς και αθλητές της Μικτής Ομάδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τιμής ένεκεν για τους διοργανωτές.

Στη βαθμολογία η Ελλάδα επικράτησε με 105β έναντι 94β της Κύπρου στους παίδες και με 125β έναντι 73β στις κορασίδες. Η συνάντηση παίδων και κορασίδων μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας), τον Δήμο Τρίπολης και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου.