Τέσσερα χρυσά με δύο ρεκόρ ο Νίκος Σοφιανίδης! Σάρωσαν τα μετάλλια οι έφηβοι του ΟΦΘΑ!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κατηγοριών, που διεξήχθη από τις 22/7 στο ΟΑΚΑ. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αναδείχθηκε ο Νίκος Σοφιανίδης του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης, καθώς κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια με δύο πανελλήνια ρεκόρ!

Την τελευταία ημέρα είχαμε το κερασάκι στην τούρτα της επιτυχημένης παρουσίας του στους αγώνες, αφού στην κατηγορία παίδων Β ο Νίκος Σοφιανίδης πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ και ρεκόρ αγώνων στην ηλικία του στα 100μ. ύπτιο, όπου τερμάτισε σε χρόνο 57.56″. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον ίδιο (57.89″) και το είχε πετύχει στο Μεσογειακό Κύπελλο του Σαν Μαρίνο στις 29/6/2013, δηλαδή πριν ένα μήνα.

Είχε προηγηθεί το χρυσό με νέο πανελλήνιο ρεκόρ και στα 200 μέτρα ύπτιο, με χρόνο 2.06.22″. Ο Σοφιανίδης όμως κέρδισε την κούρσα και στο πενηντάρι, χωρίς εκεί να πετύχει κάποιο ρεκόρ, ενώ συμμετείχε και στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 μεικτής ομαδικής του ΟΦΘΑ η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ελλάδα και ανέβηκε επίσης στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Συνολικά ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα. Η επιτυχία της όμάδας στους σγώνες κρίνεται πέρα ως πέρα ικανοποιητική, ενώ ειδικά ο 13χρονος Σοφιανίδης, που είναι χαμηλών τόνων παιδί παρά την ηλικλια του και τα τέσσερα χρυσά που κέρδισε, δείχνει ότι έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του, αν συνεχίσει να δουλεύει ακούραστα. Αναλυτικά οι συμμετοχές του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης σε τελικούς, ανά ημέρα διεξαγωγής των αγώνων και ανά χρονολογική σειρά:

Πέμπτη 25/7

Στα 100 μέτρα ελεύθερο παίδων ο Παντελής Κλεανθίδης του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης τερμάτισε στην όγδοη θέση με χρόνο 54.40″ χαρίζοντας έναν βαθμό στην ομάδα του

Στα 400 μέτρα μεικτή ατομική νεανίδων η Χρυσάνθη Τυλιγαδά του ΟΦΘΑ τερμάτισε έκτη με χρόνο 5.20.43″ και χάρισε πέντε βαθμούς στην ομάδα της.

Στα 200 μέτρα ύπτιο παίδων ο Νίκος Σοφιανίδης του ΟΦΘΑ του ΟΦΘΑ τερμάτισε πρώτος και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 2.06.22″. Χαρισε έτσι εννέα βαθμούς στον σύλλογό του και εκανε πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία.

Στα 200 μέτρα ύπτιο κορασίδων ήρθε άλλο ένα μετάλλιο για τον ΟΦΘΑ με την Ειρήνη Μπράμου, που κατέκτησε την δεύτερη θέση και πήρε το ασημένιο με χρόνο 2.22.03

Στα 200 μέτρα πεταλούδα παίδων ανάλογη επιτυχία και για τον Χρήστο Παπαδόπουλο του ΟΦΘΑ που επίσης κέρδισε το αργυρίο μετάλλιο κολυμπώντας την απόσταση σε 2.07.81″.

Στα 200 μέτρα πεταλούδα νεανίδων η Χρυσάνθη Τυλιγαδά αναδείχθηκε πέμπτη με χρόνο 2.25.28

Στα 4Χ100 μεικτή ομαδική παίδων ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης τερμάτισε πρώτος και κέριδσε το χρυσό μετάλλιο. Κολύμπησαν διαδοχικά οι Νίκος Σοφιανιδης, Απόστολος Ζελεσκίδης, Χρήστος Παπαδόπουλος και Κλεάνθης Πνατελίδης. Η επόδοση ήταν 3.56.25 και χάρισε στον ΟΦΘΑ 18 βαθμούς, αφού στα ομαδικά αγωνίσματα διπλασιάζονται οι βαθμοί της επιτυχίας.

Αντιθέτως, εκτός βάθρου έμεινε η ομάδα του ΟΦΘΑ στα 4Χ100 μέτρα μεικτή ομαδική των γυναικών, καθώς ο χρόνος 4.37.36 δεν ήταν αρκετός για το βάθρο. Κατα σειρά κολύμπησαν οι Ειθρήνη Μπράμου, Αγγελίνα Δραμαλίδου, Αθανασία Κωνσταντοπούλου και Παρασκευή Ζιγδέλη. 

Παρασκευή 26/7

Στα 50 μέτρα ύπτιο κορασίδων η Ειρήνη Μπράμου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 31.44″.

Στα 50 μέτρα ύπτιο παίδων, ο Νίκος Σοφιανίδης πρόσθεσε άλλο ένα χρυσό στην συλλογή του, αφού κέρδισε την κούρσα με χρόνο 26.79″. Χαρισε έτσι άλλους εννιά βαθμούς στον ΟΦΘΑ.

Στα 400 μέτρα μεικτή ατομική κορασίδων η Αθανασία Κωνσταντοπούλου με χρόνο 5.25.11″ τερμάτισε στην όγδοη θέση, χαρίζοντας έναν πόντο στην ομάδα του ΟΦΘΑ

Στα 100 μέτρα πεταλοιύδα παίδων ήρθε άλλο ένα χρυσό για τον ΟΦΘΑ με τον Χρήστο Παπαδόπουλο που κολύμπησε την απόσταση σε 56.95″ και χάρισε εννέα πόντους στον ΟΦΘΑ.

Σάββατο 27/7

Στα 50 μέτρα πεταλούδα παίδων ο Χρήστος Παπαδόπουλος του ΟΦΘΑ τερμάτισε τρίτος με 26.01″ και χάρισε στην ομάδα του πέντε πόντους.

Στα 200 μέτρα ελεύθερο παίδων ο Παντελής Κλεανθίδης του ΟΦΘΑ ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 1.56.56″.

Στα 100 μέτρα πρόσθιο παίδων ο Απόστολος Ζελεσκίδης του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης τερμάτισε έβδομος με 1.10.11″ χαρίζοντας δύο πόντους στην εβρίτικη ομάδα.

Στα 100 μέτρα ύπτιο κορασίδων η Ειρήνη Μπράμου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 1.07.04″ και χάρισε επτΆ βαθμούς στην ομάδα της.

Στα 100 μέτρα ύπτιο παίδων ο Νίκος Σοφιανίδης του ΟΦΘΑ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 57.56″ που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ παίδων.

Στα 200 μέτρα μεικτή ατομική νεανίδων η Χρυσ’ανθη Τυλιογαδά τεράτισε έβδομη με 2.34.67

Στα 4Χ100 μέτρα ελεύθερο κορασίδων ο ΟΦΘΑ με τις Παρασκευή Ζιγδέλη, Αγγελίνα Δραμαλίνου, Ειρήνη Μπράμου και Αθανασία Κωνσταντοπούλου τερμάτισε 14ος με χρόνο 4.16.75″.

Στα 4Χ100 μέτρα ελεύθερο παίδων ο ΟΦΘΑ τερμάτισε δευτερος με 3.38.49″. Κατά σειρά κολύμπησαν οι Παντελής Κλεανθίδης, Χρήστος Παπδόπουλος, Νίκος Σοφιανίδης και Γιάννης Πέτρας. Χάθηκε έτσι η ευκαιρία ειδικά για τον Σοφιανίδη να κερδίσει ακόμα ένα χρυσό και να φτάσει τα πέντε!

Πρωταθλητής στην κατηγορία εφήβων/νεανίδων αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ με συνολικά 191 βαθμούς, με δεύτερο τον Εθνικό Ο.Φ.Π.Φ. με 163 βαθμούς και τρίτο το Γ.Σ. Περιστερίου με 141 βαθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here