Τα Χρυσωρυχεία παράτησαν τον Εθνικό και γλυκοκοιτάζουν τη φανέλα του… ΠΑΟΚ!!!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Σαν βόμβα έχει πέσει τις τελευταίες ώρες στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Θράκη η πληροφορία ότι η Eldorado Gold, μητρική εταιρία των Χρυσωρυχείων Θράκης αλλά και της Ελληνικός Χρυσός της Χαλκιδικής, συζητά για να αναλάβει βασικός χορηγός στην φανέλα του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αλλά και τις αθλητικές εφημερίδες, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να αλλάξει τακτική στις χορηγίες και ψάχνει για λίγες και καλές συνεργασίες. Ετσι, αποκαλύφθηκε το Σάββατο ότι μία από τις μεγάλες εταιρείες με τις οποίες έχουν συνομιλήσει οι παράγοντες του ΠΑΟΚ είναι και η Eldorado Gold.

Τι σημαίνει «Ελληνικός Χρυσός» οι περισσότεροι καταλαβαίνουν, αφού εδώ και μήνες η προσπάθεια για επένδυση στη Χαλκιδική έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις. Η SportDay αναφέρει: “Η κίνηση των Καναδών και των Ελλήνων που τους εκπροσωπούν είναι πανέξυπνη. Αν προχωρήσουν μία συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τότε θα έχουν (θεωρητικά) ένα μεγάλο σύμμαχο ή μία ασπίδα για να πείσουν όλους όσους αντιδρούν. Ετσι ίσως πιστεύουν…”.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, είναι επιβεβαιωμένο ότι παράγοντες του «Δικεφάλου» έχουν διαπραγματευτεί αυτή την υπόθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από μία τέτοια συμφωνία (αν υλοποιηθεί) ο ΠΑΟΚ μπορεί να βάλει στα ταμεία του ποσό που θα φθάσει και στα 2,5 εκατομμύρια ετησίως. “Μετά όμως; Οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι μία τέτοια συνεργασία (καλώς ή κακώς) θα προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, για ένα θέμα που ήδη έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία. Οι απόψεις για τη συγκεκριμένη επένδυση διίστανται, όλοι όμως ξέρουν την ένταση που έχει προκαλέσει αυτό το θέμα”, αναφέρει το δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας που καταλήγει ότι “από τον ΠΑΟΚ προφανώς και θα έχουν συζητήσει μαζί τους, αλλά θα χρειαστεί να το σκεφθούν και τρεις και τέσσερις φορές μέχρι να πάρουν την όποια απόφαση”.

Το απόγευμα του Σαββάτου υπήρξε η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της Eldorado Gold σχετικά με φημολογούμενη διαφήμιση της «Eldorado Ελληνικός Χρυσός» στη βασική χορηγία της φανέλας του ΠΑΟΚ, η οποία βάζει μόνο ένα προσωρινό τέρμα στα όσα αναφέρονται περί δεδομένης ήδη συμφωνίας. Ο arenafm ήρθε σε επικοινωνία με το Γραφείο Τύπου της Eldorado και τον υπεύθυνο Κώστα Γεωργαντζή o οποίος δέχτηκε να μιλήσει για τα εν λόγω δημοσιεύματα δηλώνοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα με τον ΠΑΟΚ. Απλά εμείς, στα πλαίσια της επιχειρηματικής αλληλεγγύης, ήμασταν πάντα και θα είμαστε ανοικτοί για διάλογο». Μια απάντηση άκρως διπλωματική, που διαψεύδει μεν, αλλά αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν υπάρχει αντίδραση, αλλά στο διαδίκτυο, μερίδα των φιλάθλων της ομάδας της Θεσσαλονίκης τοποθετείται κάθετα αρνητικά σε μια τέτοια κίνηση και εκφράζονται φόβοι ότι σε περίπτωση που προχωρήσει η συμφωνία με την Eldorado Gold, η κίνηση αυτή ενδεχομένως να φέρει σε σύγκρουση διοίκηση και φίλους της ομάδας. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το παράδειγμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που είχε μέχρι φέτος ως βασικό του χορηγό τα Χρυσωρυχεία, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό και τη νέα περίοδο. Τα Χρυσωρυχεία Θράκης είχαν επιδιώξει να διαφημιστούν μέσα από τη φανέλα του Εθνικού, αλλά την ίδια ώρα μεγαλύτερη δυσφήμιση τους προκαλούνταν από την τεράστια πινακίδα που υπήρχε στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης κατά της επένδυσης στο Πέραμα, η οποία μοιραία κοσμούσε σχεδόν κάθε φωτογραφία και τηλεοπτικό πλάνο από το γήπεδο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται η αντίδραση των οπαδών του ΠΑΟΚ, καθώς στο παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης με τη Μέταλιστ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα είναι κεκλεισμένων των θυρών,  θα στηθούν γιγαντοοθόνες στην πλατεία Αριστοτέλους μετά από σχετική άδεια που έλαβε ο ΠΑΟΚ από το δήμο Θεσσαλονίκης. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η συγκέντρωση για την παρακολούθηση του αγώνα μπορεί να εξελιχθεί και σε διαδήλωση κατά των Χρυσωρυχείων μετά από αυτές τις εξελίξεις, ειδικά με δεδομένο τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται στο διαδίκτυο αλλά και τα πανό των φίλων του ΠΑΟΚ κατά των επενδύσεων χρυσού και των όσων συνέβησαν στην Ιερισσό της Χαλκιδικής.