Παραίτηση – βόμβα Ιωσηφίδη από τον Πανθρακικό! Όλο το κείμενο της παραίτησης…

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Την παραίτησή του από τον Πανθρακικό υπέβαλε ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του συλλόγου Νίκος Ιωσηφίδης, έναν περίπου μήνα μετά την μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης από την ομάδα Κ15 της ομάδας της Κομοτηνής του Πανελληνίου Τουρνουά του Βόλου, που είχε άτυπο ρόλο πανελληνίου πρωταθλήματος για αυτές τις ηλικίες και ενώ κυοφορείται πρωτάθλημα για αυτές τις ηλικίες και από την Super League.

Ο κ. Ιωσηφίδης παραιτείται για λόγους ευθιξίας, επειδή όπως τονίζει δεν εφαρμόστηκε το πλάνο ανάπτυξης και προώθησης νέων ταλέντων που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ Πανθρακικός. Δηλώνει πάντως ότι φεύγει σαν φίλος από την ομάδα και ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε ως Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών του Πανθρακικού, αλλά και τις διοικήσεις του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ Πανθρακικός για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής παραίτητησης του Νίκου Ιωσηφίδη έχει ως εξής:

Έπειτα από ώριμη σκέψη και μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ανακοινώνω ότι αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή των ακαδημιών Α.Π.Σ. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ.

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, θ αναλύσω τους λόγους της παραίτησης μου.

Θεωρώ ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι ακαδημίες του Πανθρακικου κατέφεραν να να επιτύχουν «πράγματα» που δεν είχαν καταφέρει επί σειρά ετών παλαιοτέρα. Στην αρχή της φετινής χρονιάς ήμασταν οι μόνοι που είχαμε το θάρρος να «εκτεθούμε» στον κόσμο της περιοχής και να παρουσιάσουμε στην αίθουσα της Νομαρχίας το ετήσιο πλάνο λειτουργίας μας ,σύμφωνα με το οποίο οι ακαδημίες κατάφεραν να λειτουργήσουν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, με σωστή οργάνωση, κατανομή ρόλων κι εργασιών, και προγραμματισμό.

Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη ακαδημία με , ευέλικτο και λειτουργικό Δ.Σ. με συγκεκριμένους ρόλους ,ξεχωριστό διοικητικό και αγωνιστικό τμήμα , πρότυπη οργανωμένη γραμματεία, βελτιωμένες γηπεδικές εγκαταστάσεις και χώρους αποδυτήριων, πλήρη υλικοτεχνική υποδομή, μοντέρνο πλάνο εκπαίδευσης με καταρτισμένους προπονητές .

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν η κατάκτηση της 1ης θέσης του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Θράκης από όλες τις ομάδες του Πανθρακικου σε όλες τις ηλικιακά κατηγορίες που συμμετείχε!!! Ακόμη κατάκτηση μεγάλων τουρνουά σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλήνιο επίπεδο από διάφορα τμήματα της ακαδημίας. Επίσης μια άψογα οργανωμένη ακαδημία , που μετά από καιρό είχε θετικό οικονομικό πρόσημο και πλάνο περεταίρω ανάπτυξης !

Όλα τα παραπάνω ήταν μια κοινή προσπάθεια των μελών του Δ.Σ. της ακαδημίας, των προπονητών, των παιδιών, των γονιών και εμού σε ρολό συντονιστή, με κοινό όραμα την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου, του Πανθρακικου ,της ακαδημίας , και την πρόοδο των παιδιών.

Μετά την επιτυχία αυτών των στόχων μου ανατέθηκε να καταστρώσω ένα πλάνο ανάπτυξης και σύνδεσης των τμημάτων υποδομής της ακαδημίας με τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ . Πλάνο το οποίο θα συνέχιζε την καλή οργάνωση της ακαδημίας και θα είχε αμφίπλευρα οφέλη για την ΠΑΕ και τον ερασιτέχνη Πανθρακικο με φιλοσοφία την αξιοποίηση των υποδομών και των ταλέντων της περιοχής. Παρ ότι το πλάνο έπειτα από κύκλους συζητήσεων μεταξύ Δ.Σ. ΠΑΕ κι ερασιτέχνη Πανθρακικου εγκρίθηκε ομόφωνα , αποφασίστηκε να μην εφαρμοστεί τελικά.

Εκτιμώντας λοιπόν την παραπάνω κατάσταση , αποφάσισα ν αποχωρήσω από τις ακαδημίες του Πανθρακικου θεωρώντας ότι ένας κύκλος έκλεισε κι ουδείς αναντικατάστατος!!!

Θέλω να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Δ.Σ. του ερασιτέχνη και της ΠΑΕ Πανθρακικος για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει κοινή φιλοσοφία και στροφή στις υποδομές . Ένα ακόμη ευχαριστώ στους ανθρώπους που δουλέψαμε μαζί για να επιτύχουμε όλα αυτά ( μέλη του Δ.Σ. οι οποίοι με προσωπικό κόστος και χρόνο εργάζονταν κι έλυναν κάθε μας πρόβλημα, συνεργάτες , προπονητές και γυμναστές που έδωσαν απαντήσεις με τα αποτελέσματα τους , στα παιδιά της ακαδημίας που μας ακλουθούσαν, και τέλος στους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν την εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους).

Επίσης να ευχαριστήσω και όλους τους εκπροσώπους του τύπου της περιοχής που συνεργάστηκα και δίνουν το δικό τους αγώνα για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου της περιοχής με τα λίγα μέσα που διαθέτουν.

Εύχομαι στην ακαδημία του Πανθρακικου καλή συνέχεια και στην 1η ομάδα να παραμείνει σ ανοδική πορεία και να πετύχει τους στόχους της. Φεύγω σαν φίλος γιατί αγαπώ τον ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ και χρωστώ πάρα πολλά σ αυτή την πόλη κι αυτή την ομάδα !

Ιωσηφίδης Νικόλαος