Σαρώνει η Κ20 της Skoda Ξάνθη!!! Έναρξη με 2χ2 στο Λαουπχάιμ και φουλ για την τέταρτη κούπα!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Πρεμιέρα με δύο νίκες στο τουρνουά του Λάουπχάιμ για την ομάδα Κ20 της Skoda Ξάνθη. Με σκόρερ τον Βαλαβανόπουλο στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, η θρακιώτικη ομάδα κέρδισε με 1-0 την Φορτούνα Ντίσελντορφ κάνοντας το 2×2 και με 6 βαθμούς είναι στην κορυφή του ομίλου της. 

Είχε προηγηθεί το πρωί η επικράτηση επί της αγγλικής Νόργουιτς με 2-1, χάρη σε τέρματα του Ψύρρα και του Δόντσου που ανέτρεψαν το 0-1 της Νοργουιτς που σημειώθηκε στο 5ο μόλις λεπτό της αναμέτρης.

Με τις παραπάνω νίκες η Skoda Ξάνθη πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό του πρωινού της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει τον 2ο του άλλου ομίλου. Αν καταφέρει και κερδίσει τότε θα είναι στον μεγάλο τελικό έχοντας την ευκαιρία να ξαναγράψει ιστορία!

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το τουρνουά είναι επετειακό. Φέτος συμπληρώνεται μισός αιώνας από τότε που πρβτοδιοργανώθηκε και για αυτό έχουν κληθεί μόνο ομάδες που το έχουν κατακτήσει και μάλιστα όχι μία αλλά τρεις φορές.

Μάλιστα στην φωτογραφία αρχείου βλέπετε την ομάδα που το είχε κατακτήσει για τρίτη και τελευταία φορά το 2010. Πλέον η σημερινή γενιά καλείται να φέρει το τέταρτο (σημαδιακός αριθμός φέτος για την Ξάνθη, μην ξεχνάμε και τα τέσσερα αστεράκια για την τέταρτη συμμετοχή στην Ευρώπη) και να αποδείξει ότι ίσως η Ξάνθη είναι η καλύτερη ομάδα που έχει περάσει στην ιστορία του.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η αποστολή της Skoda Ξάνθη συμμετέχει στην φετινή διοργάνωση με τους εξής 19 ποδοσφαιριστές: Χατζητερζόγλου, Δεμένικο, Δόντσο, Καρυπιάδη, Κολλαρά, Κεχαγιά, Κούτρα, Λαζαρίδη, Μήττα, Ντούφα, Ορφανίδη Π., Ορφανίδη Λ., Παρασκευά, Πασχαλάκη, Προύντζο, Ψύρρα, Βαλαβανόπουλο, Ζάχο και Ζλατίνη.