Μεσημέρι Κυριακής πέφτει στην πισίνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης ο Κατραντζής (live μετάδοση από το ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη το πρωί της Κυριακής του κυρίως πιάτου του 15ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Βαρκελώνης. Ξεκινάει η κολύμβηση και από τους πρώτους που θα πέσουν για τα ελληνικά χρώματα είναι ένας Θρακιώτης: ο ξανθιώτης κολυμβητής του Ολυμπιακού Χρήστος Κατραντζής.

Ο Κατραντζής αγωνίζεται στην ένατη και τελευταία σειρά των πρωινών προκριματικών στα 50 μέτρα πεταλούδα. Αυτό σημαίνει ότι όταν θα αγωνιστεί, θα γνωρίζει ήδη τους χρόνους που έχουν σημειωθεί στις προηγούμενες οκτώ και άρα την επίδοση που θα απαιτείται για να μπορέσει να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Έτσι και αλλιώς όμως, η παρουσία του στην Βαρκελώνη και στην κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος αποτελεί από μόνη της επιτυχία για τον 21χρονο πρωταθλητή του Ολυμπιακού, που φιλοδοξεί κατά βάση να πετύχει ένα νέο ατομικό ρεκόρ και αν είναι να έρθει μια πρόκριση στον ημιτελικό, καλοδεχούμενη φυσικά θα είναι.

Το κακό για τον Κατραντζή είναι ωστόσο ότι αγωνίζεται, βάσει της επίδοσής του με την οποία προκρίθηκε στους αγώνες (23.96), στον εξωτερικό διάδρομο. Συγκεκριμένα θα κολυμπήσει στον διάδρομο με το νούμερ μηδέν (!), ενώ σε σχέση με τους αντιπάλους του έχει τον δεύτερο χειρότερο χρόνο μετά τον κροάτη Μάριο Τοντόροβιτς.

Το σημαντικό όμως είναι ότι στην σειρά του Κατραντζή κολυμπά το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος, ο γάλλος Φρεντ Μπουσκέ που με 23.00″ έχει σημειώσει την καλύτερη φετινή επίδοση στο αγώνισμα και αποτελεί φαβορί για μετάλλιο. Αυτό μπορεί να τραβήξει τον θρακιώτη κολυμβητή να κατεβάσει και αυτός την επίδοσή του και να μπορέσει να πλασαριστεί στους 15 πρώτους που θα προκριθούν για τον ημιτελικό, αν και διαθέτει μόλις την 26η επίδοση μεταξύ των 81 συμμετεχόντων. 

Οι σειρές των προκριματικών στα 50 μέτρα πεταλούδα αναμένεται να ξεκινήσουν λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Κυριακής ώρα Ισπανίας, δηλαδή λίγο μετά το μεσημέρι στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 10.00 το πρωί και πιο πριν θα διεξαχθούν με τα 100 μέτρα πεταλούδα γυναικών, τα 400μ. ελεύθερο ανδρών και τα 200μ. μεικτής ατομικής γυναικών. Θα ακολουθήσουν τα προκριματικά σε 400μ. ελεύθερο γυναικών, 100μ. πρόσθιο ανδρών και οι σκυτάλες 4Χ100μ. ελεύθερο γυναικών και ανδρών. 

Εκτός από τον Κατραντζή, από ελληνικής πλευράς στην πρεμιέρα της κολύμβησης στην πισίνα μετέχουν ακόμα οι Βουρνά στα 100 μέτρα πεταλούδα γυναικών και ο Σαμιλίδης στα 100 μέτρα πρόσθιο ανδρών. Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, ο θρακιώτης κολυμβητής πήγε για πρώτη φορά στην πισίνα του Παλάου Σαν Ζορντί μαζί με τους συναθλητές του Κριστέλ Βουρνά, Νόρα Δράκου και Γιάννη Καρπουζλή (τους βλέπετε από αριστερά προς τα δεξιά με πρώτο τον “δικό μας” Χρήστο Κατραντζή). Η φωτογραφία μας ήρθε απευθείας από την Βαρκελώνη!

Το πρωί της Κυριακής το ThrakiSportS θα παρακολουθήσει δορυφορικά από την τηλεόραση την προσπάθεια του Θρακιώτη κολυμβητή και πάντα κοντά σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, όπου υπάρχει θρακιώτικο ενδιαφέρον, θα σας μεταφέρει live τον αγώνα του και πλήρες ρεπορτάζ, φωτογραφίες και δηλώσεις…