Εκτός συναγωνισμού ο Δουλγέρης στα 100μ των Βαλκανικών Ανδρών

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Εκτός συναγωνισμού αγωνίστηκε το απόγευμα στα 200 μέτρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών ο κομοτηναίος βαλκανιονίκης εφήβων στο διακοσάρι Γιάννης Δουλγέρης, ο οποίος ωστόσο δεν μετείχε αργότερα στην σκυταλοδρομία 4χ100, καθώς προτιμήθηκαν άλλοι σπρίντερ από τους ομοσπονδιακούς προπονητές.

Ο βασικός αγώνας του Δουλγέρη στην Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας, τα 200 μέτρα δηλαδή, διεξάγεται νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και ο πρωταθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής φιλοδοξεί να κατεβάσει κι άλλο το ατοιμικό ρεκόρ που έκανε πριν μια εβδομάδα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ.

Το 66ο βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών διεξάγεται στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας και μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας στη βαθμολογία τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βρίσκονται στην τέτερτη θέση με 85 βαθμούς στους άνδρες και 77 στις γυναικες. Η Βουλγαρία προηγείται και στις δύο βαθμολογίες με 114 βαθμούς στους άνδρες και 90 στις γυναίκες. Συνολικά η χώρα μας κατέκτησε οχτώ μετάλλια (1 χρυσό, 5 αργυρά, 2 χάλκινα). 

Στη σημερινή πρώτη ημέρα των αγώνων η Λορέλα Μάνου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ με επίδοση 4.45μ ισοφαρίζοντας το ατομικό της ρεκόρ και η Γρηγορία Κεραμιδά το αργυρό στα 100μ με 11.73 βελτιώνοντας το 11.78 που είχε. Ο Δημήτρης Διαμαντάρας στο μήκος κατέλαβε την τέταρτη θέση με άλμα στα 7.52μ ενώ στα 100μ των ανδρών αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Χρήστος Καλαμάρας με επίδοση 10.54 ενώ εκτός συναγωνισμού αγωνίστηκαν ο Παναγιώτης Ανδρεάδης που τερμάτισε σε 10.39, ο “δικός μας” Γιάννης Δουλγέρης που είχε επίδοση 10.63 ενώ ο Γιώργος Κουτσθεοδώρου που ήταν άκυρος. Λίγο μετάμ στην σκυτάλη προτιμήθηκαν οι Καλαμαρας, Δαρδανελιώτης, Κουτσοθεοδώρου και Ανδρεάδης που με επίδοση 40.51 τερμάτισαν  στην πέμπτη θέση.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή με τα αγωνίσματα της δεύτερης και τελευταίας ημέρας, όπου προφανώς το θρακιώτικο ενδιαφέρον στρέφεται στην προσπάθεια του Δουλγέρη.