Αλλαξε ξανά η προκήρυξη! Απευθείας ο πρωταθλητής της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην Γ’ Εθνική!!!

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Ακυρα τα μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική που προκήρυξε η ΕΟΚ και τα οποία θα σήμαιναν ότι ο πρωταθλητής της ΕΚΑΣΑΜΑΘ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου δεν θα εξασφάλιζε απευθείας την άνοδο στα εθνικά πρωταθλήματα, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. 

Ο όποιες αλλαγές, μετατέθηκαν για τη σεζόν 2014-15 και η άνοδος θα έρθει κανονικά, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Επομένως, ο πρωταθλητής της ΕΚΑΣΑΜΑΘ δεν θα χρειαστεί να παίξει αγώνες μπαράζ με τον πρωταθλητή της ΕΚΑΣΧ και τον δευτεραθλητή της ΕΚΑΣΘ για δυο θέσεις στην Γ’ Εθνική!

Η διαφορά που θα υπάρξει όμως την μεθεπόμενη σεζόν είναι ότι οι ομάδες στη Γ’ Εθνική θα γίνουν 14 σε κάθε όμιλο. Και για να συμβεί αυτό, θα πέσουν τρεις από κάθε όμιλο φέτος, κατά συνέπεια αυξάνονται και οι προϋποθέσεις παραμονής για ΓΑΣ Κομοτηνή, Ασπίδα Ξάνθης και Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αφού θα πέσουν στα τοπικά πρωταθλήματα λιγότερες ομάδες από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί (υπό προϋποθέσεις με την παλιά προκήρυξη κινδύνευε και η τέταρτη ομάδα από το τέλος της βαθμολογίας)…