Η επιστροφή του Κώστα Κωνσταντινίδη στο Windsor Park δέκα χρόνια μετά…

Αποστολή στο Μπέλφαστ: Δημήτρης Καλτέκης

– Λίγοι ξέρουν ότι ο σκάουτερ της Skoda Ξάνθη Κώστας Κωνσταντινίδης επιστρέφει στο Windsor Park μετά από δέκα χρόνια. Είχε ξαναβρεθεί στην Βόρειο Ιρλανδία και είχε μάλιστα αγωνιστεί, σαν παίκτης της Εθνικής Ομάδας.

Ήταν Τετάρτη, 2 Απριλίου του 2003. Η Εθνική Ομάδα έπαιζε με την Βόρειο Ιρλανδία για τα Προκριματικά του Εuro 2004 (ναι, εκείνου που κατακτήσαμε στην Πορτογαλία). Η νίκη της Ελλάδας στο Μπέλφαστ με 2-0 ήταν ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της πρόκρισης στην τελική φάση και της γνωστής θριαμβευτικής πορείας.

Τα γκολ είχε πετύχει τότε ο Άγγελος Χαριστέας στο 3′ και στο 55′. Ο Κωνσταντινίδης είχε αγωνιστεί από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος του αγώνα. Με τη νίκη εκείνη η Ελλάδα έβαλε τις βάσεις, λίγο καιρό μετά κέρδισε και την Ισπανία μέσα στην Σεβίλλη και τον Οκτώβρη με μια νίκη και πάλι επί της Β. Ιρλανδίας σφράγισε την πρόκριση στην τελική φάση.

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Τέιλορ – Χιουζ, Μακάρτνι, Κρέιγκαν, Ουίλιαμς, Γκιλέσπι, Τζόνσον, Μακ Καν (68΄ Κιρκ), Λόμας, Χίλι (68΄ Μακ Βέι), Κουίν
ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης – Γιαννακόπουλος, Βενετίδης (72΄ Φύσσας), Νταμπίζας, Κυργιάκος, Ζαγοράκης, Κωνσταντινίδης, Καραγκούνης, Τσάρτας (76΄ Καφές), Χαριστέας, Νικολαΐδης (42΄ Βρύζας)
Προπονητής: Οτο Ρεχάγκελ
Σκόρερ: 3΄, 55΄ Χαριστέας
Διαιτητής: Γκρεγκόρζ Γκιλέβσκι (Πολωνία)

Δέκα χρόνια μετά από εκείνη την βραδιά, λοιπόν, ο Κώστας Κωνσταντινίδης επιστρέφει στο Windsor Park και με όποιους μιλάει, εκφράζει την αισιοδοξία του για πρόκριση της Ξάνθης: «Αν αναλογιστούμε και τον πρώτο αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν ατυχές και η εικόνα μας τέτοια που δεν έπρεπε να χάσουμε από την Λίνφιλντ, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι μπορούμε. Αν είμαστε σοβαροί και παίξουμε όπως ξέρουμε, θα μπορέσουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση. Σίγουρα είναι δύσκολο. Όταν παίζεις με μια ομάδα που έχει το αγγλικό στυλ που κλείνονται πίσω και έχουν δυνατά κορμιά, είναι δύσκολο να διασπάσεις την αντίπαλη άμυνα. Ίσως να παραταχθεί και σήμερα με τον ίδιο τρόπο η Λίνφιλντ, αλλά ίσως να είναι και κάπως ανοιχτή κάποιες στιγμές επειδή παίζει στην έδρα της».