Αναχώρησε το τσάρτερ της Ξάνθης για το Μπέλφαστ και την πρόκριση…

Μεταδίδει από την Χρυσούπολη ο Δημήτρης Καλτέκης

–  Λίγο πριν τις εννιάμισι το πρωί έφτασε στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης το πούλμαν με την αποστολή της Skoda Ξάνθη, ώστε μια ώρα μετά, με μικρή καθυστέρηση, να αναχωρήσει το ντυμένο με τα χρώματα και τα σήματα της ομάδας τσάρτερ για το Μπέλφαστ, ενόψει του επαναληπτικού αγώνα με την Λίνφιλντ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Μεταξύ των παικτών υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι παρά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι, είναι στις δυνατότητες της ομάδας της Θράκης η ανατροπή και η επικράτηση μέσα στην Βόρειο Ιρλανδία, που θα σημάνει και την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Ο Νίκος Καραγεωργίου, που κατέβηκε από τους πρώτους από το πούλμαν της αποστολής, μετά τον πρόεδρο Άρη Πιαλόγλου, και ήταν από τους πρώτους που έκανε τσεκίν, με την εξαίρεση του Σολτάνι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και έχει στην αποστολή όλους τους παίκτες. Με την αποστολή ταξιδεύουν και τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, με εξαίρεση τον νεοαποκτηθέντα Ντε Γκουζμάν, που έτσι και αλλιώς δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής.

“Το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν ένα αποτέλεσμα που κανείς δεν πίστευε, όμως θεωρώ ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και όλα εξαρτώνται από την απόδοση που θα πιάσουμε εμείς αναφορικά με την πρόκριση. Δεν γίνεται να προκριθούμε χωρίς να κερδίσουμε, πάμε για την νίκη με οποιοδήποτε σκορ. Είμαι σίγουρος ότι οι Ιρλανδοί θα παίξουν με αμυντικούς προσανατολισμούς και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε με ταχύτητα, ώστε να μην προλαβαίνουν να οργανωθούν. Ο Σολτάνι δεν θα παίξει, ο Ντιέ όμως είναι έτοιμος και θα αγωνιστεί”, είπε ο Νίκος Καραγεωργίου στις δηλώσεις του πριν την αναχώρηση.

Οι παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, στην οποία μετέχουν τα περισσότερα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ενώ θα ταξιδέψει και ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, επιβιβάστηκαν στο ντυμένο στα χρώματα της Ξάνθης αεροσκάφος λίγο πριν τις δέκα το πρωί. Και μερικά λεπτά μετά, λίγο πριν τις δέκα και μισή και με ημίωρη περίπου καθυστέρηση, δόθηκε η οδηγία να κλείσουν όλοι τα κινητά τους και να αρχίσει το ταξίδι για το ευρωπαϊκό όνειρο της πρόκρισης…

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ SKODA ΞΑΝΘΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΕΛΦΑΣΤ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ