Τι λέει ο αθλητικός Τύπος για το παρασκήνιο της μεταγραφής Μάνταλου στην ΑΕΚ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Όπως είναι φυσιολογικό, ο αθλητικός Τύπος της Τετάρτης ασχολείται δεόντως στα ρεπορτάζ του με το παρασκήνιο της μεταγραφής στην ΑΕΚ του κομοτηναίου διεθνή νεαρού μέσου της Ξάνθης Πέτρου Μάνταλου.

Όπως αναφέρει η «Ωρα των Σπορ», η μεταγραφή του Πέτρου Μάνταλου στην ΑΕΚ και η συμφωνία με την Ξάνθη για την απόκτηση του από τη νέα χρονιά, επικυρώθηκε ουσιαστικά την Κυριακή, ενώ η όλη υπόθεση βρισκόταν σε εξέλιξη από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Για τον παίκτη ενδιαφερόταν έντονα ο Ολυμπιακός και μάλιστα την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Μάνταλου συναντήθηκε με διοικητικό παράγοντα του Ολυμπιακού για να ολοκληρώσουν την μεταγραφή. Ωστόσο, από τις αρχές της εβδομάδας που πέρασε, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε αποφασίσει να ντύσει τον 22χρονο στα κιτρινόμαυρα και βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας τόσο με το αφεντικό της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο, αλλά και με τον ίδιο τον παίκτη.

Αυτό που φέρεται να είπε ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης στον Τίγρη σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι πως ο Μάνταλος θα πάει όπου επιλέξει ο ίδιος ο παίκτης και εκείνος δεν θα παίξει κανένα ρόλο. Τότε, ο Μελισσανίδης πήρε το «οκ» να μιλήσει απευθείας με τον Μάνταλο, κάτι που έγινε, με τον Τίγρη να πείθει τον παίκτη για την προοπτική της ΑΕΚ. Έτσι λοιπόν στην συνάντηση που έγινε μεταξύ των ανθρώπων του Ολυμπιακού και του παίκτη, στο λιμάνι κατάλαβαν πως κάτι… μυρίζει στην υπόθεση και ενδέχεται ο παίκτης να καταλήξει αλλού και να δεχθούν μια μεγάλη επικοινωνία ήττα.

“Γι’ αυτό και από το πρωί της Πέμπτης, έχοντας διαπιστώσει πως ο Μάνταλος δεν… τρελαίνεται με την ιδέα του Ολυμπιακού αλλά προτιμά μια άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, διέρρεαν πως δεν ασχολούνται με τον παίκτη και πως κοιτάζουν άλλες περιπτώσεις. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει, μιας και συναντήθηκαν με τον μάνατζέρ του και του μετέφεραν και συγκεκριμένη πρόταση. Το θέμα της μεταγραφής του στην ΑΕΚ είχε ουσιαστικά μπει από εκείνη τη στιγμή στην τελική του ευθεία και σε μια τελευταία τηλεφωνική επαφή που είχε ο Μελισσανίδης με τον Πανόπουλο το βράδυ της Κυριακής, οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια, αφού πρώτα ο Μάνταλος είχε γνωστοποιήσει στον πρόεδρο της Ξάνθης πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ”, επισημαίνει η κιτρινόμαυρων αποχρώσεων εφημερίδα της “Ώρας”..

Λιγάκι διαφορετικό το παρασκήνιο που αναφέρει η εφημερίδα «Goal», όπου επίσης αναφέρεται ότι με το θέμα ασχολήθηκε προσωπικά ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Όπως επισημαίνεται, αν και ο 22χρονος μέσος έδειχνε κλεισμένος το προηγούμενο διάστημα από τους Πειραιώτες, από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται με τα κιτρινόμαυρα καθώς την υπόθεση μάλιστα ανέλαβε προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που παρουσιάζεται να ήρθε σε απευθείας επικοινωνία με τον Χρήστο Πανόπουλο πριν από ένα 10ήμερο. “Εκεί έγινε η πρώτη κουβέντα ανάμεσά στους δύο άνδρες, με το κλίμα να είναι πολύ καλό, ενώ η συμφωνία φαίνεται ότι οριστικοποιήθηκε από τις 16 Ιουλίου”, επισημαίνει η εφημερίδα.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, τέσσερις ημέρες αργότερα μάλιστα ο πρόεδρος της ακριτικής ομάδας κάλεσε στο γραφείο του τον παίκτη και του ανακοίνωσε το deal με τον «Τίγρη» (σε προφορικό επίπεδο) για να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ από την επόμενη σεζόν, με τον διεθνή άσο να μένει έκπληκτος και φυσικά ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης. Ο Μάνταλος άλλωστε βλέπει σαν μία πολύ μεγάλη πρόκληση τη μεταγραφή του στην Ένωση, αφού πλέον τα πάντα έχουν αλλάξει με την έλευση του Μελισσανίδη, επισημαίνει η αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα…

Πηγή: XanthiSports.gr