Όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου της Λινφιλντ και της Ξάνθης

Αποστολή στο Μπέλφαστ: Δημήτρης Καλτέκης

Λίγο πριν την απογευματινή προπόνηση της Skoda Ξάνθη στο Winsdor Park πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της ξανθιώτικης ομάδας και του αρχηγού της Λίνφιλντ Μίκαελ Γκολτ.

Ο παίκτης της γηπεδούχου ομάδας ξεκίνησε λέγοντας: «Η Skoda Ξάνθη είναι πολύ καλή ομάδα και είναι δύσκολο να μην πετύχει γκολ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε σκληρά να είμαστε σε καλή κατάσταση και να γιορτάσουμε με τον κόσμο μας την επιτυχία». Σε σχετική ερώτηση για τις πιθανότητες νίκες απάντησε πως είναι 50-50.

Στην συνέχεια ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε για την αναμέτρηση της Πέμπτης: «Βρισκόμαστε εδώ μετά από ένα άτυχο παιχνίδι με σκορ που δεν το θέλαμε αλλά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να το ανατρέψουμε. Μπορεί τώρα οι πιθανότητες να είναι μικρότερες για μας αλλά το σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσουμε πολύ για να περάσουμε. Γιατί το θέλουμε. Θα είμαστε πιο έτοιμοι από ότι στο πρώτο παιχνίδι. Ελπίζω ότι η δουλειά του τελευταίου διαστήματος θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο κι έχοντας κι άλλο ένα 90λεπτό στα πόδια μας θα φύγουμε νικητές. Μοναδικό πρόβλημα είναι ο Καρίμ Σολτάνι που δεν θα συμμετάσχει. Όλοι οι άλλοι είναι έτοιμοι».

Για το πλάνο της Λίνφιλντ, ο προπονητής της Ξάνθης είπε: «Είτε παίξει ανοιχτά ή κλειστά αυτό είναι κάτι που δεν μας αφορά. Κάποιο από οποιεσδήποτε συγκυρίες πρέπει να βρούμε τους τρόπους να κερδίσουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη. Είτε αναφορικά με το σύστημα του αντιπάλου είτε από την πίεση του κόσμου του».

Από πλευράς παικτών της Skoda Ξάνθη μίλησε ο Θόδωρος Βασιλακάκης: «Χρειαζόμαστε τη νίκη για να περάσουμε. Ξέρουμε γιατί ήρθαμε στο Μπέλφαστ. Στο α’ ματς σταθήκαμε λίγο άτυχοι, λίγο διστακτικοί κι έπρεπε να ρισκάρουμε παραπάνω εμείς οι ποδοσφαιριστές. Σήμερα έχουμε την προπόνηση κι αύριο θέλουμε να πάρουμε τη νίκη που σημαίνει ευκαιρία για άλλο ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Κι εμείς οι παίκτες ξέρουμε τι σημαίνει ευρωπαϊκό παιχνίδι. Είναι πρόκληση. Οι γηπεδούχοι αύριο, θα έχουν το σκορ με το μέρος τους, όμως εμείς χωρίς άγχος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Σίγουρα περιμέναμε ότι θα είχαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Με μία ευκαιρία χάσαμε το παιχνίδι στην έδρα μας. Είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα αρκεί να το αποδείξουμε και στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή η ψυχολογία και τα στατιστικά περνούν σε δεύτερη μοίρα καθώς είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας.»