Με ποδηλατοδρομία, παραδοσιακή πάλη και… Στέλιο Ρόκκο ανοίγει τις πύλες του ο Άρδας

Μεταδίδει από τον Άρδα ο Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Αθλητικές θα είναι οι πρώτες δράσεις της 19ης Συνάντησης Νέων του Άρδα, στις οποίες είναι χορηγός το ThrakiSportS. To γνωστό Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του δίπλα στο ποτέμι από το πρωί της Τετάρτης και περιμένει νέους και νέες από όλη την Ελλάδα αλλά και από τις γειτονικές Τουρκία και Βουλγαρία για ένα ξεχωριστό πενθήμερο με πλούσιες μουσικές, λοιπές πολιτιστικές αλλά και αθλητικές εκδηλώσεις.

Η πρώτη χρονικά από αυτές προγραμματίζεται για τις 11.00 το πρωί και είναι η παραδοσιακή ποδηλατοδρομία σε Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία με συμμετοχή ποδηλατών και από τις τρεις γειτονικές χώρες που ενώνει το ποτάμι. Μετά τη μία το μεσημέρι αναμένεται η υποδοχή ποδηλατών από τους οικοδεσπότες τοπικούς Συλλόγους των Καστανεών και ακολουθεί πάρτι με τα “Χάλκινα της Καστοριάς”.

Επίσης, στις δυόμισι το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι αγώνες πάλης σε παραδοσιακή παλαίστρα με συμμετοχή επίσης αθλητών και από τις τρεις γειτονικές χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία). Οι αγώνες θα κρατήσουν μέχρι τις επτά το απόγευμα και θα ακολουθήσει η απονομή στους νικητές, στον χώρο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Οι τελευταίες περιλαμβάνουν άλλη μια παράσταση από τα “Χάλκινα της Καστοριάς” το απόγευμα, ενώ το βράδυ στην κεντρική σκηνή θα εμφανιστούν κατά σειρά οι “Professional Sinnerz”, o Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα και ο Στέλιος Ρόκκος. Μετά τη μιάμισι τη νύχτα το πάρτυ θα συνεχιστεί στην σκηνή της νησίδας με του Elektrobalkana, τους Kazoo και τους Sonic Path.

To ThrakiSportS ως υπερήφανος χορηγός της φετινής 19ης Συνάντησης Νέων στον Άρδα θα βρίσκεται όλες αυτές τις μέρες στο ποτάμι και θα σας μεταφέρει μέσα από πλούσια ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ τον παλμό των εκδηλώσεων. Παράλληλα, το απόγευμα θα συνδεθούμε ζωντανά με το “Ράδιο Έβρος” που θα εκπέμπει ζωντανά από τον χώρο του Φεστιβάλ, ενώ φυσικά θα υπάρξουν και νέοι διαγωνισμοί για τους αναγνώστες μας, πέραν του κεντρικού που χάρισε σε δέκα τυχερούς από ένα διπλό free pass για το σύνολο του πενθημέρου, δώρο συνολικής αξίας 700 ευρώ!

Συνοπτικά το πρόγραμμά της πρώτης ημέρας της 19ης Συνάντησης Νέων του Άρδα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
11:00  Έναρξη ποδηλατοδρομίας (Ελλάδα-Τουρκία-Βουλγαρία)
13:00  Υποδοχή ποδηλατών από τους οικοδεσπότες τοπικούς Συλλόγους των Καστανεών και ακολουθεί πάρτι με τα “Χάλκινα της Καστοριάς”.
14:30-19:00 Παραδοσιακή Παλαίστρα με αθλητές από Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία.
19:00 Απονομή μεταλλίων στους διακεκριμένους παλαιστές.
19:15-20:00 “Χάλκινα της Καστοριάς”
20:00-21:00 “Μουσικό Πλήρωμα”, διαδρομές στην παράδοση.
21:15-01:15  Κεντρική σκηνή: 
– Professional Sinnerz
– Μύρωνας Στρατής και ΗσαΕιας Ματιάμπα
– Στέλιος Ρόκκος
01:30- …  Σκηνή νησίδας
– Elektrobalkana
– Κazoo
– Sonic Path