Photos: Αυτό είναι το Windsor Park, όπου θα παίξει η Ξάνθη τον επαναληπτικό με την Λίνφιλντ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Η ιστορία του Windsor Park ξεκινά το 1905, όταν δύο από τα πιο δημοφιλή κλαμπ της Βόρειας Ιρλανδίας, η Γκλεντόραν και η Λίνφιλντ, έπαιξαν στο Μπέλφαστ το μεταξύ τους ντέρμπι. Το γήπεδο φέρει το όνομα της περιοχής Windsor του.

Πέντε ανακαινίσεις έχουν γίνει στο στάδιο στην υπεραιωνόβια ιστορία του. Η πιο σημαντική διεξήχθη το 1930, όταν του δόθηκε η δυνατότητα χωρητικότητας 60.000 ατόμων ενώ η πιο πρόσφατη έγινε το 1996.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το μέγεθος του άρχισε να μειώνεται σημαντικά. Από το 1970 όλες οι εξέδρες έχουν θέσεις καθημένων. Η σημερινή του μορφή αποτελεί ένα μείγμα των ανακαινήσεων που έγιναν το 1930, το 1970 και το 1980. Οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ, που είναι ιδιαιτέρως αυστηροί σε θέματα ασφαλείας των θεατών, έχουν μειώσει πλέον την χωρητικότητά τους σε μόλις 12.950 θεατές για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ιδιοκτήτης και κύρια ομάδα του σταδίου είναι η Λίνφιλντ, αλλά το χρησιμοποιεί επίσης η Εθνική Ομάδα της Β. Ιρλανδίας. Τέλος, κάθε χρόνο σε αυτο το γήπεδο διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου.