Όσα έγιναν στο φιλικό του Πανθρακικού με την Πιρίν

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Με 3-1 κέρδισε ο Πανθρακικός την Πιρίν Γκότσε Ντέλτσεφ που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του βουλγαρικού πρωταθλήματος, στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι έδωσε η ομάδα της Κομοτηνής στην Βουλγαρία.

Πρόκειται για μια γνώριμη ομάδα στο Ελληνικό κοινό καθώς το φετινό καλοκαίρι η Βουλγαρική ομάδα αγωνίστηκε άλλες δυο φορές απέναντι σε Ελληνική ομάδα. Συγκεκριμένα οι Βούλγαροι αγωνίστηκαν με την Skoda Ξάνθη και στη συνέχεια με τον Άρη γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες με σκορ 4-0. 

Ο αγώνας ξεκίνησε αρκετά καλά για τον Πανθρακικό καθώς με την συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα ανησύχησε δύο φορές τους γηπεδούχους. Η αρχή έγινε με τον Γιάννη Χρήστου στο 6ο λεπτό όταν ο έμπειρος αμυντικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 9ο λεπτό ο Χρήστος Τζάνης έγινε αποδέκτης όμορφης ομαδικής προσπάθειας αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βούλγαρο τερματοφύλακα.

Μετά το 10λεπτο οι Βούλγαροι ισορρόπησαν την αναμέτρηση και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 25ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Όμως η απάντηση για τον Πανθρακικό ήταν άμεση και κατάφερε μέσα σε 9 λεπτά να ανατρέψει το σκορ. Αρχικά στο 29ο λεπτό ο Χρήστος Τζάνης με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας το παιχνίδι ενώ στο 38ο λεπτό ο Πόποβιτς με προβολή έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθρακικός συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες με τον Πόποβιτς να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε δυο καλές φάσεις στο 66ο και 74ο λεπτό της συνάντησης. Στο 85ο λεπτό ο Ζεκίνια απέφυγε 2 αντιπάλους του και με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Άκης Μάντζιος έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Αθανασιάδη, Ζδράβο, Ζεκίνια και Ρομέου.

Λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκαν οι Ντιόγκο, Εμπό και Μπαικαρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον αγώνα παρακολούθησε ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού κ. Καραολάνης ενώ δίπλα του βρισκόταν ο Πρόεδρος κ. Τζελέπης μαζί με τον Τεχνικό Διευθυντή του Πανθρακικού κ. Κυρουβίδη. 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Μίκουλιτς, Χρήστου, Σκλιοπίδης, Μακρυδημήτρης, Λαδάκης, Καθάριος, Κάσες, Πόποβιτς και Τζάνης. Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι Αθανασιάδης, Ρομέου, Ζεκίνια, Ζδράβος.