Προς Α2 Ανδρών η ΑΕΚ και άνοδο στην Volley League η Ορεστιάδα;

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Την αποχώρηση από την πρωτάθλημα της Α1 ανδρών σκέφτονται στην ΑΕΚ, αφού δεν μπορούν να διακανονίσουν χρέη παρελθόντων χρόνων, που επιβάλλεται απο το νέο κανονισμό της ΕΣΑΠ και όλα δείχνουν ότι η νεοφώτιστη ομάδα θα ξαναπαίξει στην Α2 ανδρών. 

Αυτό αναφέρει τουλάχιστον με ανάρτησή του το volleynews, που επιβεβαιώνει με τον τρόπο του παλιότερο ρεπορτάζ του ThrakiSportS. Εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό, ανοίγει φυσικά ο δρόμος για να ανέβει στην Volley League ο ΑΟ Ορεστιάδας, που έχασε την άνοδό του στην Α1 στα μπαράζ από την ΑΕΚ (η φωτογραφία είναι από την νίκη της ΑΕΚ μέσα στην Ορεστιάδα). Ο ΑΟΟ είναι η πρώτη επιλαχούσα ομάδα – αρκεί φυσικά και η Ορεστιάδα να αποδεχθεί την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια, όπως έχει διεκδικήσει και δικαστικά άλλωστε με την προσφυγή στον ΑΣΕΑΔ του οποίου η απόφαση ακόμα εκρεμεί.

Στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΣΑΠ, ανακοινώθηκε η περικοπή της επιδότησης του ΟΠΑΠ κατά 50% και στην “‘Ενωση” υπολόγιζαν με τις 60.000 ευρώ να διακανονίσουν τα χρέη προς παίκτες και προπονητές που προέκυψαν από παλαιότερη συμμετοχή τους στην Α1 ανδρών. Με δεδομένο ότι στη συνεδρίαση του Αυγούστου πρέπει να παρουσιάσουν πλάνο βιωσιμότητας, κάτι που είναι με τα ισχύοντα δεδομένα αδύνατον, αναδιπλώθηκαν και η επιστροφή στην Α2, όπου δεν θα τους κυνηγούν τα χρέη, είναι ορατή σύμφωνα με το volleynews, αφού τα χρέη προς παίκτες και προπονητές φτάνουν τις 600.000 ευρώ.

Εντωμεταξύ η ΑΕΚ είχε ήδη προχωρήσει στην απόκτηση του Λιβαθηνού, του Τοκάνη και του Παγιάν, μεταγραφές που είναι πλέον στον αέρα. Ο δρόμος λοιπόν για την επάνοδο της Ορεστιάδας στην Α1 δείχνει να ανοίγει. Το ερώτημα είναι αν ο ΑΟΟ θα τον διαβεί…