Παγκόσμιος ο Γιαννιώτης, σούπερ η Εθνική Πόλο, αναχωρεί ο Κατραντζής…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Πριν ένα χρόνο στα νερά της Μεγάλης Βρετανίας, όπου έχει γεννηθεί ο ίδιος, έχασε στο τσακ το ολυμπιακό μετάλλιο. Και αμέσως μετά βούρκωσε και ζήταγε συγγνώμη που διέψευσε τις προσδοκίες των φιλάθλων. Ενας γίγαντας έκλαιγε σαν μωρό παιδί μπροστά μας.

Αλλά ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι γεννημένος για να παραμένει στην κορυφή. Έτσι, το μεσημέρι της Δευτέρας ο έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε πρώτος στα δέκα χιλιόμετρα σε ανοιχτή θάλασσα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βαρκελώνης. Υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια στην Σαγκάη. Απέδειξε ότι είναι ο κορυφαίος.

Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού είχε να συναγωνιστεί μεταξύ άλλων τον τηνήσιο Ουσάμα Μελλούλι που έγραψε ιστορία το Σάββατο κατακτώντας το χρυσό στα πέντε χιλιόμετρα αλλά και τον Τόμας Λουρτζ, αλλά πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση με 1:49:11.8 νίκησε, παρότι δεν τα πήγε καλά στα πρώτα χιλιόμετρα.

Αυτό ήταν το 4ο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για τον πρωταθλητή μας που γίνεται ο γηραιότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ανοιχτή θάλασσα. Ο Λουρτζ ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 1:49:14.5, ενώ ο Μελλούλι, χρυσός πριν από λίγες μέρες στα 5χλμ κατέλαβε την τρίτη θέση με 1:49:19.2.

Νωρίτερα ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο και η Εθνική Πόλο Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, αφού νίκησε το Μαυροβούνιο και απέδειξε ότι έχει πάει για σπουδαία πράγματα. Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική ΠΟόλο Γυναικών, που υπερασπίζεται τον τίτλο της από την Σαγκάη, ενώ στο τσακ έχασε το μετάλλιο η Αραούζου στα πέντε χιλιόμετρα κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα.

Επιτυχίες με συμμετοχές σε τελικούς είχαμε και στην συγχρονισμένη κολύμβηση, ενώ οι αγώνες της πισίνας, όπου θα έχουμε και θρακιώτικη εκπροσώπηση με τον Χρήστο Κατρατζή, αργεί ακόμα.. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού από την Ξάνθη θα είναι ο πρώτος που θα πέσει στην πισίνα του Παλάου Σαν Ζορντι και για τον λόγο αυτό αναχωρεί για την πρωτεύουσα της Καταλωνίας νωρίτερα από την υπόλοιπη ελληνική αποστολή της κολύμβησης…