Με δύναμη ψυχής στους αγώνες ο 9χρονος Τηλέμαχος Πανταζίδης

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Ο  9χρονος Τηλέμαχος Πανταζίδης, κατάγεται από την Ορεστιάδα και είναι αθλητής του Νηρέα Ορεστιάδος και του Α.Σ Αμεα Κότινος  Αλεξανδρούπολης.

Ξεκίνησε την κολύμβηση από τα τμήματα εκμάθησης του Νηρέα, για θεραπευτικούς κυρίως λόγους. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Μεθορίου», τη φετινή σεζόν συμμετείχε σε διάφορες ημερίδες κολύμβησης εντός και εκτός του νομού, όπως επίσης και στο Θερινό Πρωτάθλημα Προαγωνιστικών Κατηγοριών της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Έπειτα από δυόμισι χρόνια προπόνησης και με τη δύναμη ψυχής που τον διακρίνει, κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να αγωνιστεί ως ο πιο μικρός κολυμβητής στις κατηγορίες των ΑΜΕΑ και μάλιστα να επιστρέψει με διακρίσεις!

Έλαβε μέρος στο 7ο πρωτάθλημα κολύμβησης για άτομα με αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, κατακτώντας την 3η θέση στα 50 μέτρα ελεύθερο. Η απειρία και το μικρό της ηλικίας του όμως, του στέρησαν τη 2η θέση στα 100 μέτρα πρόσθιο αφού τερμάτισε δεύτερος και ακυρώθηκε τελικά λόγω λάθους κατά την εκκίνηση.

Από τη νέα χρονιά ο Τηλέμαχος θα έχει το δικαίωμα να συμμετέχει για πρώτη φορά και στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ειδικών κατηγοριών. Τη δεύτερη μέρα των αγώνων του θερινού πρωταθλήματος Προαγωνιστικών Κατηγοριών, βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Περιφέρειας  κ. Βλάμη για την αγωνιστική του προσπάθεια την κολυμβητική σεζόν 2013. Η βράβευση του μικρού Τηλέμαχου αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για μικρούς και μεγάλους, υπενθυμίζοντας σε όλους μας  το «Ευ Αγωνίζεσθε» τις αξίες και τα Ιδανικά του Αθλητισμού.