Καναδό διεθνή με αρκετές διακρίσεις ανακοίνωσε η Skoda Ξάνθη!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με τον κλασικό της τρόπο, μια λιτή ανακοίνωση ολίγων λέξεων, έγινε γνωστή το απόγευμα της Δευτέρας η τελευταία μεταγραφική κίνηση της Ξάνθης. “Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Julian De Guzman”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για Καναδό παίκτη, αμυντικό μέσο, 32 χρονών, που αγωνιζόταν την περασμένη περίοδο στην Γιαν Ρεγκενσμπουργκ της Β’ Κατηγορίας της Μπουντεσλίγκα. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και με την Λα Κορούνια, υπήρξε μάλιστα ο πρώτος Καναδός που αγωνίστηκε στην ισπανική Λίγκα. Μάλιστα, την σεζόν 2007-2008 είχε ψηφιστεί ως παίκτης της χρονιάς για την Ντεπορτίβο.

Επιπλέον, έχει συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα της πατρίδας του. Μάλιστα, στο Gold Cup της CONCACAF, δηλαδή του ηπειρωτική πρωτάθλημα της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής είχε αναδειχθεί το 2007 ως MVP της διοργάνωσης.

Στην Ευρώπη πρωτοήρθε χάρη στους σκάουτερς της γαλλικής Μανσέιγ, που τον ανακάλυψαν όταν αυτός αγωνιζόταν ακόμα στις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του. Αγωνίστηκε με το Ανόβερο στην Μπουντεσλίγκα πριν δέκα χρόνια, αλλά η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του ήταν από το 2005 ως το 2009 στην Λακορούνια. Σε τέσσερα χρόνια παρουσίας εκεί πέτυχε μόνο ένα γκολ, αλλά τι γκολ! Απέναντι στην Ρεάλ! Επίσης, ψηφίστηκε παίκτης της χρονιάς. 

Μετά την Ισπανία πέρασε τον Ατλαντικό, πήγε στην γενέτειρα και αγωνίστηκε στην ομάδα του Τορόντο, στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα.  Μετά πέρασε και από το Ντάλας και τον περασμένο Γενάρη πήγε στην Ρέγκενσμπουργκ, την οποία όμως δεν κατάφερε να σώσει από τον υποβιβασμό. Βάσει του συμβολαίου του, σε μια τέτοια περίπτωση έμενε ελεύθερος και προφανώς ως τέτοιος έρχεται, για να βοηθήσει με την εμπειρία του, στην Ξάνθη…