Ήττα στο φινάλε για την Ζενίτ, αλλά με σούπερ Λοντίγκιν

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Την ήττα με 2-1 γνώρισε η Ζενίτ από την Ρούμπιν στο Καζάν, έχοντας για ακόμη ένα παιχνίδι σε εξαιρετική μέρα τον Γιούρι Λοντίγκιν σε αντίθεση με τους αμυντικούς της.

Ετσι ο πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης πραγματοποίησε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση με την φανέλα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο Γιούρι ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος έμοιαζε να «παλεύει» μόνος του απέναντι στην  Ρούμπιν, κάνοντας σωρεία εξαιρετικών επεμβάσεων  και παρά την ήττα σίγουρα είναι ο μόνος που δεν έχει ευθύνη, μια και η άμυνα της Ζενίτ για ακόμη μια φορά ήταν σε «άλλο γήπεδο».

Η ομάδα της Ζενίτ άνοιξε στο σκορ στο 6’ με τον Ντάνι, από εκεί και πέρα όμως η Ρούμπιν αύξησε την πίεση της για να ισοφαρίσει. Ειδικά στο δεύτερο μέρος που με την είσοδο του Ερεμένκο η ομάδα του Καζάν έγινε ακόμη πιο επιθετική ο Γιούρι κατέβασε «ρολά». Στο 51’ ο Καραντενίζ εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας της Ζενίτ φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροντόν με υπέροχη κεφαλιά έδωσε στην Ρούμπιν ένα «χρυσό» τρίποντο.

Ρουμπίν: Ryzhikov, Ansaldi, Marcano, Kulikov, Kuzmin, Navas, M’Vila, Rondón, Prudnikov(56′ Eremenko), Karadeniz, Natkho(56′ Jalilov)

Ζενίτ: Lodygin, Anyukov, Neto, Hubocan, Lombaerts(46′ Tymoshchuk), Witsel, Danny, Bystrov(80′ Lukovic), Zyryanov, Fayzulin, Bukharov(61′ Hulk)