Όλη η λίστα με τις συμμετοχές από την Θράκη στο Πανελλήνιο Στίβου Ανδρών – Γυναικών

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ, το ThrakiSportS το παρακολουθεί από κοντά και σας παρουσιάζει όλα τα ονόματα των αθλητών από την Θράκη που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτό.

Στα 100 μέτρα των ανδρών μετέχουν συνολικά 72 αθλητές και ανάμεσά τους και τρεις σπρίντερ της Ολυμπιάδας Κομοτηνής. Ο Μανώλης Κουτσουκλάκης με 10.55” φετινή επίδοση, έχει τον πέμπτο καλύτερο χρόνο μεταξύ των συμμετεχόντων. Ο Κώστας Κουτσουκλάκης έχει τον 21ο χρόνο και ο Γιώργος Λεπίδας τον 62ο χρόνο.

Στα 200 μέτρα ανδρών, όπου ταχύτερος είναι ο Λυκούργος Τσάκωνας του ΓΑΣ Σκάλας, η Ολυμπιάδα Κομοτηνής έχει δηλώσει συμμετοχή με οκτώ συνολικά αθλητές της (από τους 62 που έχουν δηλωθεί συνολικά). Με αξιώσεις πρόκριση στον τελικό θα διεκδικήσει ο βαλανιονίκης εφήβων Γιάννης Δουλγέρης που με φετινή επίδοση 21.75” έχει τον ένατο καλύτερο χρόνο. Από εκεί και πέρα ο Μανώλης Κουτσουκλάκης έχει τον 18ο, ο Κώστας Κουτσουκλάκης τον 25ο, ο Ηλίας Μαντάς τον 34ο, ο Γιάννης Χίντζιος τον 41ο, ο Γιάννης Τασούλας τον 47ο, ο Νίκος Χαρπανίδης τον 56ο και ο Γιώργος Λεπίδας τον 61ο.

Με τέτοιους σπρίντερ, στα 4Χ100 μέτρα η Ολυμπιάδα Κομοτηνής θα κατεβάσει ομάδα και στην σκυτάλη με τους Κοσμά Παπαδόπουλο, Γιάννη Δουλγέρη, Μανώλη και Κώστα Κουτσουκλάκη να έχουν δηλωθεί. Επίσης, η Ολυμπιάδα Κομοτηνής θα λάβει μέρος και στα 4Χ400 μέτρα. Βλέπετε, και στο ατομικό στα 400 μέτρα των ανδρών θα υπάρχει τετραπλή συμμετοχή από την Ολυμπιάδα Κομοτηνής με τους Ηλία Μαντά (που έχει τον 18ο χρόνο), τον Γιάννη Τασούλα (34ο), τον Νίκο Χαρπαντίδη (37ο) και τον Γιάννη Χίντζιο (43ο).

Στα 800 μέτρα ανδρών και τα 1.500 μέτρα ανδρών δεν θα υπάρχει θρακιώτικη συμμετοχή, ενώ στα πέντε χιλιόμετρα θα τρέξει ο Μάριος Αποστολίδης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής έχοντας την 25η επίδοση αλλά και ο Κστας Βρανάς του ΑΟ Χρυσούπολης με την 26η.

Στα 110 μέτρα με εμπόδια δεν υπάρχει εκπροσώπηση από την Θράκη, ξεχωρίζει όμως η παρουσία του Κώστα Δουβαλίδη του ΣΚΑ Δράμας. Στα 400 μέτρα με εμπόδια, όπου την κορυφαία φετινή επίδοση έχει ο Περικλής Ιακωβάκης, θα τρέξουν ο Κοσμάς Παπαδόπουλος της Ολυμπιάδας Κομοτηνής που έχει τον 11ο χρόνο και ο Χρήστος Γιαννακάκης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που έχει τον 20ο. Στα 3.000 μέτρα στιπλ θα αγωνιστεί ο Κώστας Βρανάς του ΑΟ Χρυσούπολης με τον έκτο καλύτερο χρόνο.

Στο ύψος μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο είναι ο κομοτηναίος Κώστας Μπανιώτης, που με φετινό ρεκόρ 2.34μ θέλει να αποδείξει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Μόσχας. Στο αγώνισμα αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι θα διεξαχθεί αμέσως τελικός.Στο επικοντώ ανδρών δεν θα υπάρχει συμμετοχή από την Θράκη, αναμφισβήτητα ξεχωρίζει όμως εδώ το άλλο μεγάλο όνομα του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, ο Κώστας Φιλιππίδης.

Στο μήκος, όπου ξεχωρίζει η κόντρα Γιώργου Τσάκωνα και Λούη Τσάτουμα, θα λάβει μέρος ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, που έχει την 26η επίδοση με 6.92μ. Στο τριπλούν, την σφαίρα, τον δίσκο, την σφύρα και το ακόντιο, τέλος, δεν θα υπάρχει στους άνδρες καμία συμμετοχή από την Θράκη.

Θρακιώτισσα δεν έχει δηλώσει συμμετοχή ούτε στα 100 μέτρα των γυναικών. Στα 200 μέτρα όμως θα συμμετάσχει η Ιωάννα Γιόβα της Ολυμπιάδας Κομοτηνής που με 25.52” έχει την ένατη καλύτερη επίδοση.

Στα 400 μέτρα η Ολυμπιάδα θα λάβει μέρος με πλήρη ομάδα, αφού η Έφη Γαβαλά έχει την έκρη καλύτερη επίδοση φέτος με 56.47”, η Ιωάννα Γιόβα την έβδομη με 57.35” ενώ θα τρέξει και η Θεοδοσία Νακοπούλου με την 29η επίδοση μεταξύ των 32 συμμετεχουσών.

Η Γαβαλά θα τρέξει και στα 800 μέτρα έχοντας την τέταρτη καλύτερη επίδοση με 2.10.06, κάτι που την καθιστά ικανή να διεκδικήσει ακόμα και μετάλλιο. Επίσης, έχει δηλωθεί και στα 4Χ400 μέτρα γυναικών όπου  θα κατεβάσει δυνατή ομάδα η Ολυμπιάδα Κομοτηνής με τις Έφη Γαβαλά, Βούλα Μπαμπάτσου, Ιωάννα Γιόβα, Θεοδοσία Νακοπούλου και Μαρία Πάνου να έχουν δηλωθεί.

Στα 1.500 μέτρα θα τρέξει η Βούλα Μπαμπάτσου της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, έχοντας την 15η καλύτερη φετινή επίδοση. Η ίδια αθλήτρια θα τρέξει και στα πέντε χιλιόμετρα με την ένατη επίδοση. Στα 100 μ. με εμπόδια και στα 3.000 μ. στιπλ δεν θα υπάρχει συμμετοχή από την Θράκη, αλλά στα 400μ. με εμπόδια θα τρέξει η Θεοδοσία Νακοπούλου.

Στα άλματα, συμμετοχή από την Θράκη υπάρχει στο επικοντώ με την Αντωνία Καλαφατζή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που έχει την ενδέκατη καλύτερη φετινή επίδοση με 3.60μ αλλά ατομικό ρεκόρ στα 3.90μ. Στο ύψος, στο μήκος αλλά και στο τριπλούν δεν θα υπάρχει θρακιώτικη συμμετοχή (πάνε οι εποχές που πρωταγωνιστούσε η Πηγή Δεβετζή, αλλά το ενδιαφέρον είναι μεγάλο με Πέρρα, Παπαχρήστου και Πανέτα). Η Φωτεινή Κυριακίδου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης θα αγωνιστεί τόσο στην σφαιροβολία, όπου έχει την 15η επίδοση μεταξύ 26 συμμετεχουσών αθλητριών, όσο και στην δισκοβολία, όπου έχει την 14η επίδοση στις 15. Τέλος, στην σφύρα και τον ακοντισμό γυναικών δεν θα λάβει μέρος κάποια αθλήτρια από την Θράκη.

Το ThrakiSportS θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ και τις δύο ημέρες των αγώνων και θα μεταδώσει liveτις προσπάθειες των αθλητών από την Θράκη…