Στην κορυφή του Ολύμπου παρέμεινε ο Κώστας Μπανιώτης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Στον… θρόνο του παρέμεινε ο κομοτηναίος άλτης Κώστας Μπανιώτης, που αναδείχθηκε πανελληνιονίκης για πέμπτη φορά στην καριέρα του και αν συνεχίσει έτσι, αναμένεται να ξεπεράσει το ρεκόρ του Γιάννη Λάμπρου που έχει έξι νίκες σε πανελλήνια πρωταθλήματα από την δεκαετία του 1940.

Οι επιδόσεις πάνω από τα 2,30 μ. του έχουν γίνει πλέον συνήθειο για τον άλτη της Ολυμπιάδας Κομοτηνής. Από τα 2,34 μ. στην Μερσίνα, όπου αναδείχθηκε Μεσογειονίκης στα 2,33 μ. πριν δέκα μέρες στη Βουδαπέστη και στο 2,32 μ. σήμερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο πρωταθλητής μας εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι βρέθηκε σε καλή κατάσταση κι έτσι είπε να ανέβει παραπάνω από ότι αρχικά υπολόγιζε. Μάλιστα μετά τα 2.32 μ., δοκίμασε στα 2,36 μ. προκειμένου να ισοφαρίσει το πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς αποφάσισε να μην προσπαθήσει να το σπάσει, όπως έκανε στην Τουρκία.

Το πρώτο του άλμα ήταν μάλιστα πολύ καλό, όμως, στο τρίτο λίγο έλειψε να τραυματιστεί καθώς γύρισε το πόδι του. “Δεν είχα σκοπό να πάω τόσο ψηλά. Ομως όσο ανέβαινε ο πήχης τόσο καλύτερα ένοιωθα κι έτσι είπα να δοκιμάσω. Δυστυχώς η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το στάδιο μου δυσκόλεψε την προσπάθεια, ενώ εξαιτίας αυτού γύρισα το πόδι μου”, είπε λίγο μετά ο Κώστας Μπανιώτης.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου περιμένει την Δευτέρα να μάθει αν θα γίνει δεκτό το αίτημά του να αγωνιστεί στο Diamond League του Λονδίνου την ερχόμενη Παρασκευή, σε περίπτωση βέβαια που δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με το πόδι του. Κάτι που θα ξέρουμε με ακρίβεια την Κυριακή…