Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της ΣΕΚΑΠ στον Σαββίδη

Γράφει ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της ΣΕΚΑΠ στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, που τυγχάνει ως γνωστόν και ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, ενώ φημολογείται για πολλαπλό ενδιαφέρον για την περιοχή μας.

Όπως διαβάζουμε στο xanthipress, όλα τα τεχνικά εμπόδια ξεπεράστηκαν και η διαδικασία εξαγοράς των μετοχών που κατέχουν στην -πρώην- συνεταιριστική καπνοβιομηχανία, η ΑΤΕ και η ΣΕΚΕ εξαγοράστηκαν από τον ομογενή επιχειρηματία, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο και πλειοδότησε.

Έτσι η Dosnkoy Τabac κατέχει πλέον το 85% των μετοχών της Καπνοβιομηχανίας, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που προβλέπεται στους όρους του διαγωνισμού. Διατηρούν τα ποσοστά τους ο συνεταιρισμός εργαζομένων και οι μικρομέτοχοι που προέρχονται από Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας βρέθηκαν από το πρωί στην Ξάνθη οι υπεύθυνοι της Αγροτικής Τράπεζας και οι εκπρόσωποι του Ιβάν Σαββίδη. Έτσι ολοκληρώθηκε και επίσημα η μετάβαση της ΣΕΚΑΠ στον ιδιωτικό τομέα και τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, που δείχνει να εδραιώνει την δραστηριότητά του στην Β. Ελλάδα. Και κατά συνέπεια, θα τον βλέπουμε συχνά στα μέρη μας…