Ελ Θράκικο στο Παγκόσμιο Βετεράνων: Το pregame του Ξάνθη – ΑΕ Κομοτηνής

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Μπορεί το μεγάλο ενδιαφέρον να συγκεντρώνει απόψε η αναμέτρηση της Ξάνθης με την Λινφιλντ, όμως εξαιρετικά μεγάλης σημασίας είναι και η εμφύλια διαμάχη που θα έχουμε ανάμεσα στις εκπροσώπους της Θράκης, την Ξάνθη και την ΑΕ Κομοτηνής, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων της Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της Πέμπτης ξεκινούν οι αναμετρήσεις για τις θέσεις 13-16 που θα διεκδικήσουν πλέον οι ομάδες μας, μετά τις τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες που γνώρισαν στην φάση των ομίλων της κατηγορίας +40 (η Ξάνθη από την Μεικτή Νόβισαντ Σερβίας, την Εθνική Ιταλίας και την Εθνική Γερμανίας και η ΑΕ Κομοτηνής από την Α’ Θεσσαλονίκης, τους Λετονούς και την Βενεζουέλα).

Πλέον ΑΕ Κομοτηνής και Ξάνθη θα κοντραριστούν για την πρώτη νίκη και για το… γόητρο. Ο νικητής θα τερματίσει σε κάθε περίπτωση πιο ψηλά, ενώ αμφότερες οι ομάδες θα παίξουν άλλων ένα παιχνίδι την Παρασκευή. Πιο συγκεκριμένα, η νικήτρια του θρακιώτικου ντέρμπι Ξάνθης – ΑΕ Κομοτηνής θα αγωνιστεί στις 17:45 στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ για τις θέσεις 13-14 με το νικητή της αναμέτρησης Κολομβίας – Θεσσαλονίκης Γ’ ενώ η ηττημένη θα παίξει στο ίδιο γήπεδο στις 16:00 για τις θέσεις 15-16 με τον ηττημένο του προαναφερθέντος αγώνα. Κολομβίας και Θεσσαλονίκης Γ’ παίζουν μεταξύ τους στον άλλον “ημιτελικό” για τις θέσεις 13-16, σε έναν αγώνα θα διεξαχθεί επίσης την Πέμπτη στις 19:30 στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, την ίδια ώρα δηλαδή με το “Ελ Θράκικο”.

Υπενθυμίζεται ότι στο φιλικό παιχνίδι που είχαν δώσει μεταξύ τους οι δυο ομάδες ενόψει της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων της Θεσσαλονίκης, η Ξάνθη είχε νικήσει με 49-57 την ΑΕ Κομοτηνής στο Κλειστό Γυμναστήριο της πρωτεύουσας της Ροδόπης.  

Ο επίσημος αγώνας της Πέμπτης αρχίζει στις 7.30 στο Επταπύργιο. Τηλεοπτική κάλυψη δεν θα υπάρχει δυστυχώς, οπότε ο μόνος τρόπος να έχετε ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα θα είναι μέσω του ThrakiSportS που θα βρίσκεται στο Κλειστό, θα μεταδίδει τον αγώνα και θα έχει αναλυτικό ρεπορτάζ αμέσως μετά από την πρώτη νίκη θρακιώτικης ομάδας στην διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (καθώς αυτό είναι δεδομένο, όποιος και αν τελικά κερδίσει)…