Παίκτης του Εθνικού ο κορυφαίος σκόρερ του Ευρωπαϊκού Λιγκ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μπορεί από την Κυριακή να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει τον καλύτερο σκόρερ του φετινού Ευρωπαικού Λιγκ!

Μπορεί η Κροατία να γνώρισε βαριά ήττα από το Βέλγιο στον τελικό της διοργάνωσης, αλλά η ημέρα ήταν ξεχωριστή για τον Κροάτη διαγώνιο των Εβριτών, που χαμογέλασε αφού γεύτηκε μια σημαντική διάκριση.

Και αυτό ήταν ένα μόνο δείγμα της αναγνώρισης της αξίας του, της πολύ καλή συνολικά παρουσίας του στο φετινό θεσμό – στον οποίο η Ελλάδας δεν συμμετείχε για οικονομικούς λόγους – αλλά των μεγάλων προσδοκιών που έχουν οι άνθρωποι του Εθνικού προς το πρόσωπό του Ιβάν, ο οποίος πέρυσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.   

Σε ότι αφορά τα του τελικού, το Βέλγιο που πριν 40 ημέρες απέκλεισε την Εθνική Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη διαδικασία του «χρυσού σετ» κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το Ευρωπαϊκό Λιγκ και μάλιστα στον πιο σύντομο χρονικά τελικό που έγινε ποτέ σε διεθνή διοργάνωση!

Στην πρώτη του παρουσία σε τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ, το Βέλγιο νίκησε την Κροατία του Ιβάν Ράιτς με το επιβλητικό 3-0 και κατέκτησε τον τίτλο στο φάιναλ-4 του 10ου Ευρωπαϊκού Λιγκ που έγινε στο Μαρμαρά της Τουρκίας. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Τσεχία η οποία νίκησε την Τουρκία 3-1 σετ.