Αποκαλυπτική έκθεση Ρακιντζή: 40 ποινικές διώξεις σε Δήμους της Θράκης, ένας ζημίωσε το Δημόσιο 1,2 εκατ. ευρώ!!!

Αποκαλυπτική είναι η ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για το 2012, στην οποία καταγράφονται σωρεία πειθαρχικών παραβάσεων, διώξεων και διασπάθισης δημοσίου χρήματος στους ΟΤΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Το πλήθος των υποθέσεων που αφορούν την περιφέρεια ΑΜ-Θ αγγίζει το 3,8% του συνόλου των υποθέσεων που εξετάστηκαν από τον κ. Ρακιντζή και χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου Δήμου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή και πώληση ναρκωτικών και από κοινού, απλή και κατ’ εξακολούθηση και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ίδια αποκλειστικά χρήση κατ’ εξακολούθηση.

Ωστόσο, στην έκθεση του κ. Ρακιντζή διαβάζουμε ότι «κατατέθηκε ένσταση κατά της απόφασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με την οποία δεν επιβλήθηκε σε υπάλληλο Δήμου ποινή για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους, ενώ για το πειθαρχικό παράπτωμα της εκτός υπηρεσίας αναξιοπρεπούς ή ανάξιας διαγωγής του επιβλήθηκε η ποινή της στέρησης αποδοχών για δύο μήνες».

Σε ότι αφορά τα οικονομικά των δήμων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, στην έκθεση καταγράφονται αρκετά περιστατικά που σχετίζονται με κακοδιαχείριση των ταμείων των δήμων:

Δήμος της Ροδόπης ζημίωσε το δημόσιο με ποσό 1.185.175,29 €.
• Δήμος της Καβάλας φέρεται να δημιούργησε έλλειμμα στο ΝΠΔΔ και να «λησμόνησε» την καταβολή ορισμένων χρηματικών ποσών, το σύνολο των οποίων αγγίζει τα 302.464,86 €.
• Σε άλλο δήμο της Καβάλας, ο διαχειριστικός έλεγχος διαπίστωσε έλλειμμα στη διαχείριση του ποσού 211.043,72 €.

Στην έκθεση καταγράφονται και οι ποινικές διώξεις που κατατέθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με την Αλεξανδρούπολη να κρατά τα ηνία με συνολικά 38 διώξεις. Ακολουθεί η Δράμα με 14, η Καβάλα με 3 και η Ορεστιάδα και η Ροδόπη με 1.

Πηγή: http://www.inpost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here