Ήττα για τους Βετεράνους Καλαθοσφαιριστές της Ξάνθης από την Ιταλία

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές της Ξάνθης απέναντι στην πολύ ισχυρή ομάδα της Ιταλίας, στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων γνωρίζοντας την ήττα με 83-48.

Γνωρίζοντας εξ’ αρχής το πόσο δύσκολο έργο είχαν οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές της Ξάνθης προσπάθησαν να κοντράρουν την πολύ δυνατή ομάδα της Εθνικής Ιταλίας, πάντως παρά τους 35 πόντους διαφορά η ομάδα της Ξάνθης μένει με την ικανοποίηση της προσπάθειας απέναντι σε μια ομάδα με πολλούς αστέρες του παρελθόντος.

Οι Ιταλοί είχαν από την  πρώτη κιόλας περίοδο τον έλεγχο του αγώνα, παίρνοντας από νωρίς διψήφια διαφορά στο σκορ με το 22-11 της πρώτης περιόδου να τους βάζει εξ’ αρχής σε θέση οδηγού. Και στην δεύτερη περίοδο οι Ιταλοί παίζοντας και καλή άμυνα αύξησαν ακόμη περισσότερο την διαφορά κλείνοντας το ημίχρονο με 41-21.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Ξανθιώτες ανέβασαν την απόδοση τους αλλά με τους Ιταλούς να δείχνουν σε μεγάλη μέρα τα πράγματα φάνταζαν δύσκολα, στο τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την ομάδα της Ξάνθης πίσω στο σκορ με 61-35.  Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες με το ρο φύλλο να έχει κριθεί έπαιξαν πιο ανοιχτά και ελεύθερα με τους Ιταλούς να συνεχίζουν να σκοράρουν με μεγάλη επιτυχία με το τελικό 83-48 να σφραγίζει της προσπάθειες των δύο ομάδων.

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα της Ξάνθης την Τρίτη το πρωί στης 09:00 με αντίπαλο την Γερμανία.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΞΑΝΘΗΣ – ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ    48-83

Δεκάλεπτα: 11-22, 20-41 (ημίχρονο), 34-61, 48-83 (τελικό αποτέλεσμα).

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΞΑΝΘΗΣ (Αριστοτέλης Ηλιάδης): Σταύρος Αμοιράς 12, Ντέμης Χατζηευφραιμίδης 14, Παναγιώτης Σαλτσίδης 2, Παναγιώτης Σταυρακάρας 2, Τάσος Τζούλιας 3, Μιλτιάδης  Γεωργαντζόγλου, Αναστάσιος Σμυρνόγλου , Χρήστος Βαρδικελδόγλου 4, Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης, Κυριάκος  Ιγνατιάδης, Αντώνης Κοτσίκης 9.