Ανήσυχος για το ματς στην Ξάνθη ο προπονητής της Λίνφιλντ. Οι δηλώσεις του και η αποστολή…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Δεκαεννέα παίκτες θα πάρει στην αποστολή για την Ελλάδα ο προπονητής της Λινφιλντ Ντέιβιντ Τζέφρεϊ για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του δεύτερου προκριματικού γύρου του Γουρόπα Λιγκ, που θα φιλοξενηθεί το βράδυ της Πέμπτης στο Skoda Xanthi Arena.

Ο Τζέφρεϊ εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ιδίως σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες. «Ξέρουμε ότι πρόκειται να είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή. Καταρχήν, είναι πολύ δύσκολο να φθάσουμε εκεί, αφού θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε εξίμισι ώρες και μάλιστα με πτήσεις τσάρτερ. Αλλά από εκεί και πέρα, ξέρουμε ότι η θερμοκρασία αυτήν την περίοδο είναι υψηλή και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το ταξίδι μας και το καθιστά μια μεγάλη πρόκληση, αλλά οι παίκτες μου έχουν δουλέψει πολύ σκληρά και ανυπομονούμε πάρα πολύ να αγωνιστούμε σε αυτό το παιχνίδι».

Ειδικά σε σχέση με την υψηλή θερμοκρασία στην Ελλάδα, ο Ντέιβιντ Τζέφρεϊ τονίζει ότι πολύ σημαντική είναι η περσινή εμπειρία της ομάδας, από τον αγώνα με την ΑΕ Λεμεσού στην Κύπρο, επίσης για τα προκριματικά του Europa League. «Το ταξίδι του περασμένου έτους στη Λεμεσό θα μας βοηθήσει κατά πάσα πιθανότητα από την άποψη ότι γνωρίζουμε κάπως τι κατάσταση θα αντιμετωπίσουμε σε ζεστές χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Ήταν απίστευτη η ζέστη στην Λεμεσό πέρυσι. Μας είπαν ότι αν αυτή η ζέστη υπήρχε σε αγώνα του κυπριακού πρωταθλήματος, το ματς θα είχε αναβληθεί. Μου προκαλεί ενδιαφέρον ότι ο αγώνας με την Ξάνθη θα διεξαχθεί στις 9.15 το βράδυ, ελπίζω ότι η θερμότητα θα έχει υποχωρήσει σε κάποιο βαθμό».

Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, μετά την σαββατιάτικη απογευματινή προπόνηση στο Γουίντσορ Παρκ, αποφασίστηκε την αποστολή για την Ελλάδα να μην ακολουθήσουν οι Alan Blayney και Mark Haughey που δεν θα βρίσκονται στην διάθεση του προπονητή τους λόγω τραυματισμού. Επίσης, δεν θα ταξιδέψει στην Ξάνθη το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Andrew Waterworth που ήταν και σκόρερ στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ιφ των Νήσων Φερόε, καθώς έχει ένα κάταγμα, κάτι που ίσως τον αφήσει εκτός και από την ρεβάνς. Επίσης, πάντα σύμφωνα με τον προπονητή της Λίνφιλντ, από τον αγώνα της Ξάνθης θα απουσιάσουν και οι Ryan Henderson και David Armstrong, που δεν θα μπουν καν στο αεροπλάνο για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Όπως ο ίδιος είπε, αυτά τα προβλήματα κατέστησαν πιο εύκολο να αναφέρει ποιοι δεν θα ταξιδέψουν παρά τους 19 που θα μπουν στο αεροπλάνο για την Ελλάδα. Αυτοί τελικά είναι οι εξής: Jonathan Tuffey, Ross Glendinning, Gareth Deane, Reece Glendinning, Jim Ervin, Michael Gault, Philip Lowry, Peter Thompson, Michael Carvill, ΟBilly Joe Burns, Matthew Tipton, Jamie Mulgrew, Brian McCaul, Mark McAllister, Niall Quinn, Ross Clarke, Matthew Clarke, Aaron Berns, Sean Ward, James Knowles.

Η αποστολή της Λίνφιλντ θα αναχωρήσει το πρωί της Τρίτης από τη Β. Ιρλανδία, καθώς κρίθηκε απαραίτητο λόγω της διάρκειας του ταξιδιού να έρθει στην Θράκη δύο ημέρες πριν τον καθοριστικό αγώνα με την Ξάνθη και όχι μία, όπως συνηθίζουν αρκετές ομάδες, ιδίως στις προκριματικές φάσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων.