Τι να κάνει ο Λοντίγκιν με τέτοια άμυνα; Βαριά ήττα της Ζενιτ στο ρωσικό Σούπερ Καπ, βασικός και καλός ο Γιούρι

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Τι να καταφέρει και ο Γιούρι Λοντίγκιν; Μερικές φορές φαινόταν να παίζει μόνος του στην άμυνα της Ζενίτ. Και όπως είναι φυσιολογικό, δεν μπορεί να τα κάνει πάντα όλα, όπως σημείωσε και ο επίσημος λογαριασμός στο twitter της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης.

Το αποτέλεσμα ήταν η Ζενίτ να ηττηθεί με το βαρύ 3-0 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον τελικό του σωρικού Σούπερ Καπ, που αποτέλεσε και το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς. Αλλά το σημαντικό είναι ότι σε αυτό το πρώτο παιχνίδι ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης ξεκίνησε βασικός και δεν αντικαταστάηθηκε, αφού αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά του αγώνα συν τις καθυστερήσεις.

Ο Λοντίγκιν ήταν πολύ καλός σε όλο το παιχνίδι αλλά η κλάση του Χόντα και η τύχη, η οποία του γύρισε την πλάτη στο δεύτερο γκολ, στέρησαν απο τον ίδιο και την ομάδα του τον τίτλο του Σούπερ Καπ. Για την ιστορία τα γκολ της ΤΣΣΚΑ πέτυχαν δύο ο Χόντα και ένα ο Ιγκνιάσεβιτς , με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να είναι προβληματισμένος καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού απο την γενική εμφάνιση της ομάδας του.

Τέλος απο την Ζενίτ ξεχώρισε ο Ντάνι ο οποίος ταλαιπώρησε αρκετές φορές την άμυνα της ΤΣΣΚΑ η οποία στο δεύτερο ημίχρονο κλείστηκε στα καρέ της «χτυπώντας» με αντεπιθέσεις έχοντας κάνει την «ζημιά» στην ομάδα του Γιούρι Λοντίγκιν απο το πρώτο ημίχρονο το οποίο έληξε με σκορ 2-0.