Τεντώνει το σκοινί και απορρίπτει τις προτάσεις της Ξάνθης η ΕΠΟ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Τεντώνει το σκοινί και απορρίπτει τις προτάσεις της Ξάνθης η ΕΠΟ, με δηλώσεις του προέδρου της Γιώργου Σαρρή αλλά και κυρίως μετά τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, που διεξήχθη το Σάββατο.

Όπως είναι γνωστό, το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής με ραδιοφωνικές του δηλώσεις απέρριψε την πρόταση της Σούπερ Λιγκ, που επισήμως θα κατατεθεί το πρωί της Κυριακής στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, για να υποβιβαστούν δύο ομάδες από το προσεχές πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και να ανέβουν αντιστοίχως δύο από την Football League. Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη ήταν πρόταση της Ξάνθης, με την οποία συμφώνησε η πλειοψηφία των ΠΑΕ στην Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λιγκ την Πέμπτη. Ωστόσο τις όποιες ελπίδες να περάσει έσπευσε να ξεκόψει ο ίδιος ο κ. Σαρρής.

Και αν αυτό ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο και ίσως λογικό, αφού θα ήταν άδικο για τις ομάδες του κατώτερου πρωταθλήματος, το Σάββατο το Δ.Σ. της ΕΠΟ έλαβε και μια απόφαση που αν μη τι άλλο, αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το ΔΣ της Ομοσπονδίας που συνεδρίασε το Σάββατο αποσαφήνισε προς τη Super League, ύστερα από σχετική έγγραφη ερώτησή της ότι “η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχουν αδειοδοτηθεί από το αρμόδιο ανεξάρτητο όργανο”. Ως εκ τούτου οι δύο ομάδες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν μεταγραφές χωρίς περιορισμούς, παρόλο που αποκαλύφθηκε από την Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ ότι κακώς έλαβαν τις σχετικές άδειες και τέθηκαν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στο συγκεκριμένο θέμα η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη έχει πάρει ξεκάθαρη θέση, μέσω του ιδιοκτήτη της Χρήστου Πανόπουλου, που οργάνωσε και ολόκληρη συνέντευξη Τύπου για το θέμα την περασμένη εβδομάδα στην οποία ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζονται ότι ισχύουν τα ίδια κριτήρια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, η Επιτροπή τις ΕΠΟ να δίνει άδειες, η Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ να τις απορρίπτει και να μην γίνεται τίποτα. Στο εύλογο αυτό ερώτημα του Πανόπουλου, που σε συνέντευξη στην Real είχε προτείνει ακόμα και τον υποβιβασμό των ομάδων που δεν έχουν άδεια, η ΕΠΟ απάντησε προφανώς σήμερα, με μια απάντηση που ωστόσο αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την σχετική διατύπωση από την ανακοίνωση της ΕΠΟ, στην συνεδρίαση τιυ Διοικητικού Συμβουλίου “αποσαφηνίστηκε προς την Super League, ύστερα από σχετική έγγραφη ερώτησή της προς την ΕΠΟ, ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχουν αδειοδοτηθεί από το αρμόδιο ανεξάρτητο όργανο”. Κατά συνέπεια, παρά την απορριπτική απόφαση της UEFA, η ΕΠΟ δεν ανέτρεψε την απόφαση που έλαβε το δευτεροβάθμιου όργανό της. Τα κριτήρια για την αδειοδότηση σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι ίδια, αλλά οι επιτροπές της ΟΥΕΦΑ και της ΕΠΟ μπορούν να λαμβάνουν για τις ίδιες ομάδες και για τους ίδιους φακέλους εκ διαμέετρου αντίθετες αποφάσεις, χωρίς κανείς να έχει την ευθιξία να ψάξει αν γίνεται κάτι λάθος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΚΡΥΒΕ Η ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ