Photos: Η τελευταία προπόνηση της ΑΕ Κομοτηνής πριν το Παγκόσμιο Βετεράνων

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Την τελευταία τους προπόνηση πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές της ΑΕ Κομοτηνής. Το κλίμα ήταν πολύ καλό, ενώ όλοι δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Παπαδόπουλος δήλωσε στο ThrakiSportS ότι “η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν 2-3 χρόνια, όταν εγώ παραιτήθηκα από την ανδρική ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής και με πλησίασαν κάποιοι παλιοί φίλοι, παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες και μου πρότειναν την ιδέα να κάνουμε αυτή την ομάδα μπάσκετ. Στην αρχή ξεκίνησε σαν μια παρέα ερασιτεχνικά, παίζαμε μονό, όμως αυτή η παρέα σιγά σιγά μεγάλωσε, φτάσαμε να μαζευόμαστε 2-3 φορές τη βδομάδα και να παίζουμε διπλό και να έχουμε τόσα πολλά άτομα που μερικοί περίμεναν για να παίξουν. Αρχίσαμε έτσι να κάνουμε φιλικά παιχνίδια με την ομάδα των βετεράνων της Ξάνθης, με την ομάδα της αστυνομίας και με την ανδρική ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής.

Το περασμένο καλοκαίρι πήραμε για πρώτη φορά μέρος στο πανελλήνιο τουρνουά βετεράνων, όπου πήγαμε πολύ καλά τερματίζοντας δεύτεροι με 2 νίκες και 1 ήττα. Εκεί μάθαμε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και το θέσαμε ως στόχο να λάβουμε μέρος σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Αυτός ο στόχος πραγματοποιείται. Εμείς πάμε να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια και την εμπειρία αυτή. Στο ρόστερ έγιναν κάποιες προσθαφαιρέσεις 1-2 ατόμων που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν. Πάμε να εκπροσωπήσουμε την ΑΕ Κομοτηνής, γιατί κάτω από την σκέπη της ΑΕΚ κατεβαίνουμε στο πρωτάθλημα, αλλά και όλη την Κομοτηνή γιατί στην ομάδα συμμετέχουν και παιδιά που έχουν παίξει και στον  ΓΑΣ αλλά και παίκτες που συμμετέχουν στον καινούργιο σύλλογο του Αίαντα”.

Για τις δυσκολίες να υλοποιηθεί η συμμετοχή της ΑΕ Κομοτηνής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ο προπονητής της ομάδας είπε ότι “για να συμμετέχεις σε αυτή τη διοργάνωση έχει και ένα κόμιστρο για κάθε ομάδα στα 1.600 ευρώ. Καταλαβαίνεται σε αυτές τις εποχές που ζούμε θα έπρεπε ο καθένας μας να βρει τον τρόπο να συμμετέχει σε αυτό το ποσό και διαιρέσαμε το ποσό αυτό στα άτομα που συμμετέχουν. Υπολογίστε μετακίνηση, διαμονή και διατροφή γιατί εκεί θα είμαστε μία εβδομάδα. Έπρεπε να τακτοποιηθούν και οι άδειες των παιδιών. Τις ξεπεράσαμε αυτές τις δυσκολίες και καταφέραμε να καλύψουμε και το οικονομικό μέρος”.

Οι παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής εκτός από τα τρία παιχνίδια στον όμιλο θα δώσουν άλλα δύο παιχνίδια κατάταξης ανάλογα με την θέση που θα πάρουν στον όμιλο. Έχουν ψάξει και έχουν διαβάσει τα ρόστερ των υπόλοιπων ομάδων και όπως λένε πρόκειται για πολύ καλές ομάδες. δεν υπερτιμάνε όμως τις ομάδες αυτές, αλλά και ούτε υποτιμάνε τους εαυτούς τους και θα πάνε να κάνουν την προσπάθειά τους και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Τα πρωινά παιχνίδια είναι ένα πρόβλημα, αλλά όλες οι ομάδες βάση προγράμματος θα δώσουν πρωινά παιχνίδια. Κλείνοντας ο Νίκος Παπαδόπουλος θέλησε να ευχαριστήσει “το ξενοδοχείο Ανατόλια των αδερφών Χρυσοχοΐδη, τα αγροεφόδια Παπούης Σοφρόνης, το MottoElli Μαλαμίδη Αθανάσιου, το αρτοποιείο Δαλθανάση και το πρατήριο άρτου Dalton’s που έχει. Τους ευχαριστούμε όλους αυτούς για την βοήθεια που μας έδωσαν”

Αλλά και παίκτης της ομάδας και μέλος του ΔΣ της ΑΕ Κομοτηνής Μάκης Μερκουρίδης δήλωσε ότι “για εμάς είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Υπάρχουν και κάποιοι νέοι παίκτες. Ελπίζουμε η διοργάνωση να είναι καλή”. Η ομάδα αναχωρεί για την Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και από το πρωί του Σαββάτου ρίχνεται στην μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος…