Ο Ροβήρος Μανθούλης επιτίθεται στο “κατάπτυστο κανάλι” ΕΔΤ

Ο σκηνοθέτης Ροβήρος Μανθούλης έχει γεννηθεί στην Κομοτηνή, έχει υπηρετήσει στην ΕΡΤ ως διοικητικό στέλεχος, θεωρείται από τις πιο σπουδαίες πνευματικές προσωπικότητες της χώρας και της εποχής μας. Επιτίθεται στην κυβέρνηση για το νέο κανάλι ΕΔΤ που έκανε πρεμιέρα με ταινία του, τη στιγμή που οι εργαζομενοι στην ΕΡΤ εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους με πορεία ενώ έχει προγραμματιστεί και στάση εργασίας της ΠΟΕΣΥ για τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε ιδιωτικά κανάλια.

Ο κομοτηναίος σκηνοθέτης υπογράφει την ανακοίνωση ως Δοβήδος Μανθούλης, κάνοντας σκόπιμο αναγραμματισμό, όπως ακριβώς και το σήμα της ΕΡΤ αντικαταστάθηκε από το ΕΔΤ. Ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά, ενώ, σε επιστολή του, αναφερόμενος στο «μαύρο στις δημόσιες συχνότητες» έκανε λόγο για αισχρή, προδοτική, αντεθνική πράξη. Αναλυτικά:

“Ο Καψής, στα νιάτα του, μου ζητούσε ταινίες μου για ν’ ανοίξει σινε-κλαμπ. Αποφάσισε να το ξεκινήσει επιτέλους με την Κυρία Δήμαρχο. Στην ΕΔΤ, που ψευδίζει την ΕΡΤ. Βλέπεται, θα λέει ο υπουργός, ιστορική στιγμή. Αρχίζουμε με ταινία του Μανθούλη που μας βρίζει. Η ταινία μου θα γίνει λοιπόν ”Κυδία Δήμαδχος”. Δεν μπορώ δυστυχώς να την εμποδίσω ή να την απαγορεύσω. Μπορώ μόνο να ζητήσω δικαστικώς είκοσι χιλιάδες ευρώ αποζημίωση για την δυσφήμηση που μου κάνει, με το να μεταδίδει την ταινία μου σε κατάπτυστο κανάλι. Γιατί όλοι οι Έλληνες, μόλις βγει στο κουτί η ταινία, θα φτύνουν την οθόνη του. Ελπίζω, αμέσως μετά την ”Κυδία Δήμαδχο”, να γίνει και η Κηδεία της Ιεροδούλου. Δηλαδή της ΕΔΤ”, δήλωσε ο θρακιώτης σκηνοθέτης.