Live από την Αθήνα: Η κλήρωση της Super League

Μεταδίδει από την Αθήνα ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, με την συμμετοχή της Ξάνθης και του Πανθρακικού στις 18 ομάδες που θα λάβουν μέρος. Ο Γιάννης Γιαγκίνης βρίσκεται στον χώρο ΔΑΙΣ και μεταδίδει όλες τις εξελίξεις από την κλήρωση, αλλά και την γενική συνέλευση της Σούπερ Λίγκας που προηγήθηκε.

Καλησπέρα από το «Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο ΔΑΪΣ» όπου σε λίγο θα ξεκινήσει η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. Σιγά – σιγά προσέρχονται οι εκπρόσωποι των ομάδων για την τελετή. Προηγήθηκε μια εξαιρετικά σημαντική γενική συνέλευση με πολλές ειδήσεις που έχουν θρακιώτικο ενδιαφέρον, τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να τις αναλύσουμε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Μείνετε μαζί μας και κάνετε συχνές ανανεώσεις…

Η πρώτη σημαντική είδηση που βγήκε από την γενική συνέλευση της Σούπερ Λιγκ πριν λίγο είναι η επέκταση της συμφωνίας για τα τηλεοπτικά με τη Nova ως το 2017. Με την προοπτική αυτή συμφώνησαν όλες οι ΠΑΕ, πλην του Παναθηναϊκού που διαφώνησε και του ΠΑΟΚ που απλά ζήτησε 48ωρη προθεσμία. Κατά συνέπεια, Ξάνθη και Πανθρακικός κλειδώνουν στη Nova όχι απλά μέχρι το 2015, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, αλλά για ακόμα δύο χρόνια. 

Η δεύτερη είδηση είναι η πρόταση – βόμβα της Ξάνθης να προταθεί στην ΕΠΟ από το νέο πρωτάθλημα να μην υποβιβαστούν τρεις αλλά δύο ομάδες. Την πρόταση στήριξε ο Πανθρακικός και η πλειοψηφία των ομάδων. Διαφώνησαν μόνο ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος. Σύμφωνα με την πρόταση, που θα γίνει στην ΕΠΟ, από την Σούπερ Λιγκ θα υποβιβαστούν δύο ομάδες και θα τις αντικαταστήσουν από την Football League δύο. Στην ουσία δεν αλλάζει ο αριθμός, απλά μειώνονται οι πιθανότητες για υποβιβασμό στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα.

Ωρα 21.01  Εισέρχεται στην αίθουσα που θα γίνει η κλήρωση, η οποία είναι μισογεμάτη, ο πρόεδρος του Πανθρακικού Δημήτρης Τζελέπης. Θα καθυστερησει πάντως η διαδικασία. Δεν έχουμε δει ακόμα εκπρόσωπο της Ξάνθης να κάθεται στις δυο θέσεις που προορίζονται για την ομάδα.

Στην αίθουσα παραβρίσκεται και ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, που έγινε δεκτός με θέρμη και έλαβε θέση στην πρώτη σειρά. Μόλις μπήκε και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος. Φυσικά παρών και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιάννης Μώραλης, που πριν λίγο ομόφωνα εξελέγη ξανά σε αυτήν την θέση και γίνεται ο πρώτος πρόεσδρος που θα έχει διετή θητεία από καταβολής της Σούπερ Λίγκας

Ωρα 21.11  Εκλεισαν τα φώτα. Εμφανίζεται η “δική μας” Μπέττυ Μαγγίρα (ξανθιώτισα γαρ), σε ένα πρώτο σκετσάκι με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο. 

Μόλις η Μαγγίρα με τον τρόπο της επιβεβαίωσε ότι είναι έγκυος, επιβεβαίωνοντας έτσι το ρεπορτάζ το πρωί της Βερόνικας Ευθυμίου στο ThrakiSports. 

 Αρκετά έξυπνη η παρουσία και τα σκετσάκια των Μαγγίρα – Ζαραλίκου. Η Μαγγίρα εμφανίστηκε με φανέλα Εθνικής Ελλάδος, και δήλωσε έτοιμη να παίξει ως τερματοφύλακας και ο Χριστόφορος ανέλαβε ως μάνατζερ να της αναζητήσει ομάδα….

Ωρα 21.19  Καλείται ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Γιάννης Μώραλης στο βήμα για να κάνει έναν απολογισμό.

Ωρα 21.31 Ακόμα μιλάει ο Μώραλης. Μόλις έκανε αναφορά στα σεμινάρια για την ανάπτυξη και τις υποδομές στο ποδόσφαιρο που διοργάνωσε πέρσι η Σούπερ Λίγκα, αναφέροντας ως παράδειγμα αυτό της Ξάνθης στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος Κ17 τον Μάιο. 

Ωρα 21.35  Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία ο Γιάννης Μώραλης. Με άλλη εμφίεση, πιο νυχτερινή και επίσημη, η Μπέττυ Μαγγίρα κάλεσε στο βήμα τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, υπουργό Πολιτισμού στον οποίο υπάγεται και ο Αθλητισμός.

Ωρα 21.42 Τέλος η τυπική πολιτική ομιλία από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Ζαραλίκος και Μαγγίρα κάλεσαν τώρα τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό.

Ωρα 21.46  Τέλος και η ομιλία Ανδριανού. Και ήρθε μια Μαγγίρα χορεύοντας σάμπα, ευχόμενη η Εθνική να πάει στην Βραζιλία. Και καλείται ο Μιχάλης Τζανόπουλος, εκ μέρους του ΔΣτης ΕΠΟ, καθώς προφανώς απουσιάζει ο πρόεδρος Σαρρής αλλά και ο κομοτηναίος αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης

Ωρα 21.49  Μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία Τζανόπουλου με την Μαγγίρα να τον κηνυγά για να του δώσει την κάρτα της. “μην με ξεχάσετε, θα με πάρετε στην Βραζιλία μαζί σας”, του είπε. “Δεν θα σας ξεχάσω” απάντησε αυτός. Και η Μαγγίρα έσπευσε σττο πλήθος: “Το είπε, το είπε, δεν θα με ξεχάσει, είστε όλοι μάρτυρες. Θα πάω Βραζιλία”. Πλέον κλήθηκε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος να μιλήσει.

Ωρα 21.59  Με αναφορές στην κρίση, στον φόρο που επέβαλε το κράτος και που θα υποχρεώσει τον ΟΠΑΠ να μειώσει τα χρήματα που δίνει στις ομάδες του ποδοσφαίρου και γενικά στον αθλητισμό, η ομιλία του κ. Λουρόπουλου. Στο βήμα τώρα ο πρόεδρος της Forthnet, δηλαδή της Nova όπου κλείδωσε το πρωτάθλημα ως το 2017.

Ωρα 22.07  Ο Πρέντρακ Μιγιάτοβιτς, στο βήμα. Από τα μεγαλύτερα φορ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μάλλον πλησιάζει η ώρα της κλήρωσης, καθώς περάσαμε μια ώρα με ομιλίες και η αλήθεια είναι ότι κουραστήκαμε.

Ωρα 22.15  Τέλος οι ομιλίες. Παιζουν κάποια βίντεο για τις παράλληλες δράσεις της Σούπερ Λιγκ. Λογικά σε λίγο θα ξεκινήσει επιτέλους η κλήρωση

Ωρα 22.24  Υπό τους ήχους της Μισιρλους παρουσιάστηκε ένα τρέιλερ μιας σειράς ντοκιμαντερ που ετοιμάζει η Σουπερ Λιγκ με τιτλο “Μια πόλη, μια ομάδα, η ομάδα μου”. Είδαμε για ΠΑΣ και Γιαννενα, για ΟΦΗ και Ηράκλειο, για Πλατανιά και Χανιά, για την Βέροια. Αλλά κάτι για Ξάνθη ή για Πανθρακικό δεν είδαμε. Εκτός και αν είναι στα… προσεχώς

Ωρα 22.25  Ντροπή σου Μπέττυ! Την ρώτησε ο Ζαραλίκος τι ομάδα θα υποστηρίξει στο πρωτάθλημα και απάντησε… Καλλονή, επειδή είναι η ίδια μια καλονή. Καλονή είναι, αλλά μην ξεχνάς και την πατρίδα Θράκη Μπέττυ μας!!! (πλάκα κάνουμε εννοείται)

Ωρα 22.31  Ξεκινά η κλήρωση. Κλειδάριθμοι σε Αρη – ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό και ΟΦΗ – Εργοτέλη μετά από αίτημα της αστυνομίας. Την κλήρωση ο Μιγιάτοβιτς και παίκτες από τις ομάδες Κ20 και Κ17 των πρωταθλητών Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Βγάζουν κάτι νούμερα, που δεν έχει και μεγάλη σημασία να σας τα λέμε. Απλά για την ιστορία θα σας αναφέρουμε τι νούμερο θα κληρωθεί ξ Ξάνθη και τι ο Πανθρακικός. Τα νούμερα αντιστοιχουν στο πρόγραμμα, όπως αντιλαμβάνεστε. Μείτε εδώ, να τα μάθετε όλα πρώτοι…

Ωρα 22.39  Μόλις κληρώθηκε η Σκόντα Ξάνθη, στην οποία ευχήθηλανμ καλή επιτυχία στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Το Νούμεροπ 12. Πρώτη αγωνιστική στην Τούμπα με ΠΑΟΚ!!!

Ωρα 22.42  Τελευταίος κληρώθηκε ο Πανθρακικός. παίρνει το νούμερο 11. Δεν μπόρεσε να τον προφέρει ο Μιγιάτοβιτς. Ο πανθρακικός ξεκινά έκτός με Λεβαδειακό.

Ελ Θράκικο την δεύτερη αγωνιστική στα Πηγάδια!!! 25 ή 25 Αυγούστου θα έχει Ξάνθη – Πανθρακικός!!!

Η 1η αγωνιστική:
 
ΟΦΗ-Πανιώνιος
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός
ΠΑΟΚ-Ξάνθη
Πλατανιάς-Βέροια
Απόλλων Σμύρνης-Αρης
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα
ΑΕΛ Καλλονής-Ολυμπιακός
Ατρόμητος-Εργοτέλης
Λεβαδειακός-Πανθρακικός

 

Τα ντέρμπι:
7η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
10η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
11η αγωνιστική: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

 

-)  ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

-)  ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ SKODA ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ