Θρακιώτισσες στη μάχη για μια θέση στην Εθνική κορασίδων

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Στην Πτολεμαΐδα βρίσκονται από το απόγευμα της Τρίτης τα 77 κορίτσια – μέλη των προεθνικών ομάδων που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στην Συγκεντρωτική που ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Παρασκευή (12/7).

Ανάμεσα στα δεκάδες κορυφαία ταλέντα από όλη την Ελλάδα, βρίσκονται και τρεις Θρακιώτισσες, η Μ. Πασαλίδου του ΑΟΟρεστιάδας, και δυο αθλήτριες της ΑΕ Κομοτηνής, οι Κ. Αθανασιάδου και Κ. Σταμπούλη.

Οι αποστολές με τις «επίλεκτες» των Ενώσεων ΕΣΠΑΑΑ, ΕΣΠΕΔΑ, ΕΣΠΕΠ, ΕΣΠΕΚ, ΕΠΕΣΘ, ΕΣΠΕΜ, Ένωσης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, Τ.Ε. Δωδεκανήσων, ΕΣΠΕΚΕΛ και ΕΣΠΕΔΕ, έδωσαν το «παρών» στις εγκαταστάσεις για την πρώτη συγκέντρωση που έγινε στις 19:00, αμέσως μετά την προπόνηση της Εθνικής Κορασίδων που επίσης προετοιμάζεται στην Πτολεμαΐδα.

Χαρακτηριστικό του πολύ «ζεστού» κλίματος που επικρατεί είναι ότι οι 77 αθλήτριες, αφού παρέλαβαν ιματισμό, παρακολούθησαν από τις 17:00 ολόκληρη την προπόνηση της Εθνικής Κορασίδων και στο τέλος χάρισαν ένα παρατεταμένο χειροκρότημα στην Εθνική ομάδα.

Οι Ομοσπονδιακοί προπονητές, Τάκης Φλώρος και Γιάννης Καλμαζίδης, μαζί με ολόκληρο το Τεχνικό Επιτελείο των Εθνικών Ομάδων Γυναικών, υποδέχτηκαν στη συνέχεια τις νεαρές αθλήτριες και μαζί με τους ΠΟΠ (Καλημεράκης, Μπογιατζόγλου, Μπούκουρας, Ζιώγας, Πρασανάκης, Μπαλασσάς, Κυριαζίδης, Τράιος, Κουτσογιάννης και Βίτσιος), προχώρησαν στις απαραίτητες μετρήσεις, προτού ξεκινήσουν από αύριο το πρωί οι προπονήσεις και τα φιλικά τεστ.

Στην Πτολεμαΐδα από την Τετάρτη θα βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σιδέρης.

Αναλυτικά στις προπονήσεις θα λάβουν μέρος από την Ένωση Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, οι: Α. Τσουκαλά (ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ), Φ. Γαϊτανίδου (ΕΡΜΗΣ ΔΡΑΜΑΣ), Α. Καρυοφυλλίδου (ΕΡΜΗΣ ΔΡΑΜΑΣ), Ε. Μπαβέλη (ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΕΡΡΩΝ), Μ. Πασαλίδου (ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ), Σ. Βανδουλάκη (ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ), Κ. Αθανασιάδου (ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ), Κ. Σταμπούλη (ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ)