Θέλει Κάλβο η Ξάνθη!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Σύμφωνα με δημοσίευμα αθηναϊκής αθλητικής σελίδας η Ξάνθη έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον 27χρονο μεσοεπιθετικό της Αλμερία Κάρλος Κάλβο.

Πιο συγκεκριμένα, επίσημη πρόταση έχει καταθέσει η Ξάνθη στον μεσοεπιθετικό της Αλμερία Κάρλος Κάλβο σύμφωνα με την ιστοσελίδα του sentragoal. Ο 27χρονός που το συμβόλαιο του έληξε από τον Ισπανικό σύλλογο σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα πάντα φέρεται να είναι κοντά στην ομάδα της Θράκης, μια και η Αλμερία μετά την άνοδο της στην Πριμέρα δεν προτίθεται να του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Ο Κάλβο αγωνίζεται κυρίως ως επιτελικός μέσος αλλά και στα πλάγια, με μεγαλύτερο του προσόν την ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια. Ο 27χρονός Μαδριλένος ξεκίνησε την καριέρα του στης ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ  από το 2006 και έπειτα αγωνίζεται σε ομάδες της Β’ κατηγορίας του Ισπανικού πρωταθλήματος όπως οι Αλκογιάνο, Χερέθ (συμπαίκτης με τον Τσέμα), Γρανάδα, Χέρκουλες και την περσινή χρονιά στην Αλμερία(36 συμμετοχές  με 2  γκολ). Μοναδική του απόπειρα εκτός Ισπανίας το 2010 όταν και υπέγραψε στην Ιταλική Ουντινέζε, χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί ούτε μία φορά, με τους Ιταλούς μάλιστα να τον παραχωρούν δανεικό σε Γρανάδα (37 συμμέτοχες – 3 γκολ) και Χέρκουλες (42 συμμέτοχες – 8 γκολ). Προτού τον αφήσουν ελεύθερο και υπογράψει στην Αλμερία.

Μένει να δούμε της προσεχείς μέρες κατά πόσον ευσταθεί το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πάντως αξίζει να τονίσουμε πως τους τελευταίους μήνες άνθρωποι της Ξάνθης παρακολουθούσαν το πρωτάθλημα της Κατηγορίας της Ισπανίας και δεν αποκλείεται ο Κάλβο να είναι από τις περιπτώσεις που βλέπουν «ζεστά» στην Ξάνθη.