Πρόβα τζενεράλε για Ξάνθη και Ομόνοια εν όψει Ευρώπης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης
–  Το τελευταίο της φιλικό πριν το πρώτο της επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Λίνφιλντ (λογικά) δίνει το βράδυ στις 20:00 η Skoda Ξάνθη απέναντι στην Ομόνοια στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας.

Με αυτό το πολύ δυνατό φιλικό κόντρα στην επίσης ευρωπαία Ομόνοια στην Κύπρο, η Ξάνθη θα τεστάρει την ετοιμότητα της εν όψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα με την Λίνφιλντ την ερχόμενη εβδομάδα στα Πηγάδια.

Ο Νίκος Καραγεωργίου θέλει να «τσεκάρει» την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του εν όψει του παιχνιδιού με την Λίνφιλντ απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Στο παιχνίδι με τους «πράσινους» ο καβαλιώτης τεχνικός της Ξάνθης θα έχει την ευκαιρία να δει την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Ξάνθης Στίβεν Γκοχουρι όπως επίσης και τους Αντώνη Ράνο και Δημήτρη Γούτα που έχασαν όλο το πρώτο μέρος της προετοιμασίας λόγω της παρουσίας τους με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας στο Μουντιαλ Κ20.

Σε σχέση  με το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης με την Πιρίν η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Νίκος Καραγεωργίου αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος η ίδια, με μία επιφύλαξη ως προς τον παρτενέρ του Σπύρου Βάλλα που δεν αποκλείεται να δούμε τον Γκοχουρι η ακόμη και τον Γούτα.

Πιθανή ενδεκάδα: Τσέμα, Παΐτο, Κομεσίδης, Γκοχούρι(Γούτας), Βάλλας, Ντιέ, Βασιλακάκης(Φλίσκας), Μάνταλος, Μαρίν, Μαρσελίνιο, Σολτάνι.

Ο αγώνας αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί πρόβα τζενεράλε και για την Ομόνοια του Τόνι Σαβέφσκι πριν και το δικό τους πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οι Κύπριοι στον δεύτερο γύρο του Europa League θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της αναμέτρησης Άστρα Πιτέστι – Ντομζάλε (στο πρώτο παιχνίδι η Άστρα κέρδισε με 1-0 μέσα στην Σλοβενία).

Σε αντίθεση με τα φιλικά που έγιναν στην Πολωνία, στο αποψινό, ο Τόνι Σαβέφσκι αναμένεται να χρησιμοποιήσει την εντεκάδα που έχει στο μυαλό του ενόψει Ευρώπης. Ο Σκοπιανός προπονητής της Ομόνοιας αναμένεται να επιλέξει το 4-3-3 με την Βραζιλιάνικη τριάδα στο κέντρο αλλά γρήγορη επιθετική της τριπλέτα θα δώσει στην Ξάνθη την δυνατότητα ενός πολύ δυνατού τεστ.

Πιθανή εντεκάδα Ομόνοιας: Ζοσέ Μορέιρα, Σκαραμοτσίνο, Αντράντε, Αλαμπί, Χάρης Κυριάκου, Σοάρες, Λεάντρο, Ασσίς. Σκέμπρι, Πλατινί (Τέιλορ), Γκικίεβιτς.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τον Μιχάλη Σωτηρίου και την Αγγέλα Κυριάκου. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Μάριος Τσαγγάρης. Αναφορικά με τα εισιτήρια του αγώνα, το V.I.P κοστίζει 20 ευρώ (διάθεση μόνο από τα δυτικά ταμεία), το κανονικό και το μαθητικό εισιτήριο 10 ευρώ και τα παιδικά εισιτήρια θα διατίθενται δωρεάν στις εισόδους (με βάση αναλογίας). Υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη από την PrimaTel. Live την εξέλιξη της αναμέτρησης θα προσφέρει και το ThrakiSportS.