Live από την Κύπρο: Ομόνοια – Ξάνθη 3-1 (τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδει ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά την εξέλιξη στον φιλικό αγώνα Ομόνοιας – Ξάνθης, που διεξάγεται στο ΓΣΠ της Λευκωσίας και αποτελεί πρόβα τζενεράλε για την ομάδα της Θράκης όπως και αυτής της Κύπρου ενόψει της συμμετοχής τους την άλλη εβδομάδα στην Β’ Προκριματική Φάση του Europa League.

Καλησπέρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν βρισκόμαστε στην Κύπρο, αλλά έχουμε  άτομα εκεί για να μας πληροφορήσουν για όσα γίνονται. Παράλληλα, βλέπουμε την μετάδοση σε live streaming, ακούμε τις ραδιοφωνικές περιγραφές των κυπριακών μέσων, σερφάρουμε στις live μεταδόσεις των αθλητικών sites της Μεγαλονήσου για να σας ενημερώσουμε άμεσα για την προβα τζενεράλε της Ξάνθης ενόψει του ματς της άλλης εβδομάδας, μάλλον με την Λινφιλντ.

Η ενδεκάδα της Ξάνθης: Κυριακίδης, Βάλλας, Βασιλακάκης, Κομεσίδης, Παΐτο, Ντιέ Μαρσελίνιο, Μάνταλος, Σολτανί, Γούνας, Μαρίν.

Η ενδεκάδα της Ομόνοιας: Μορέιρα, Χοσέ, Αλαμπί, Αντράντεε, Σκαραμοτσίνο, Σοάρες, Λεάντρο, Ασίς, Σκέμπρι, Πλατινί, Τέιλορ’

Είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ. Πιο πριν ο Χρίστος Τσαγγάρης βράβευσε τον τεχνικό διευθυντή της Ξάνθης, Γιάννη Παπαδημητρίου. Πάνω από 7.000 κόσμος στο γήπεδο, αν μη τι άλλο ανευπωσιακή προσέλευση.

 

1′ Εναρξη του αγώνα

3′ Δοκάρι για την Ομόνοια. Η κυπριακή ομάδα κέρδισε κόρνερ, πήρε την κεφαλιά ο Αντράντε και η μάλα σταματά στο δοκάρι. Η πρώτη ευκαιρία στον αγώνα.

12′  Γκοοοολ για την Ξάνθη.  Ο Βασιλακάκης σκόρερ. 0-1. Έφυγε πίσω από την άμυνα της Ομόνοιας και με πλασέ νίκησε τον Μορέιρα.

18΄ Γκολ η Ξάνθη που όμως ακυρώνεται ορθά ως οφσάιντ. Αντεπίθεση της ομάδας της Θράκης, πάλι ο Βασιλακάκης βγαίνει από τα δεξιά, κάνει την παράλληλη σέντρα, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ο Μαρσελίνιο αλλά το γκολ ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ.

20′  Καλή ευκαιρία για την Ομόνοια, η κεφαλιά του Τέιλορ έφυγε λίγο έξω.

24′  Φάση για την Ξάνθη στην αντεπίθεση, σουτ του Σολτάνι όμως ο Μορέιρα αποσόβησε τον κίνδυνο 

28′  Λάθος του Παίτο από τα αριστερά και ο Σοάρες από καλή θέση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

30′ Ο Σοάρες έκανε το σουτ δίπλα απο το κάθετο δοκάρι

35′  Εχει πέσει ο ρυθμός του αγώνα

40′  Ευκαιρία για την Ξάνθη με τον Σολντάνι, περνά όμως ανεκμετάλλευτη

45′ Τέλος πρώτου μέρους. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: Ομόνοια – Ξάνθη 0-1.

46′  Εναρξη δευτέρου μέρους. Με δύο αλλαγές η Ξάνθη στην επανάληψη. Ο Φλίσκας στην θέση του Βασιλακάκη και ο Γκιμένες στην θέση του Κυριακίδη. Για την Ομόνοια πραγματοποιήθηκε μια αλλαγή με τον Γκικίεβιτς να αντικαθιστά τον Πλατινί

53′ Ευκαρία για την Ομόνοια με τον Τέιλορ μετά από δυνατό σουτ.

59′ Δυνατό αλλά άστοχο σουτ από τον Σουάρες

60′ Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Παπαδημητρίου στην θέση του Μάνταλου

62′ Γκολ για την Ομόνοια με τον Τόνι Τέιλορ και φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. 1-1.

69′ Αλλαγή για την Ομόνοια. Ο Εφραίμ στην θέση του σκόρερ Τέιλορ. Μαζικές αλλαγές και για την Ξάνθη. Έξω Παίτο, Γούτας, Σολτάνι, Μαρσελίνιο, Κομεσίδης. Μέσα Μπαξεβανίδης, Γκοχούρι, Τριάδης Πλατέλλας, Μπέρτος.

72′ Γκολ για την Ομόνοια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Γιώργο Εφραίμ, χωρίς καν να συμπληρώσει τα τρία λεπτά που βρίσκεται στον αγώνα. Το πέναλτι κέρδισε ο Σοάρες από τον Φλίσκα

73′ Γκολ για την Ομόνοια με τον Γκικίεβιτς. Ένα αμέσως λεπτό μετά το προβάδισμα με τον Γιώργο Εφραίμ, ο νεοαποκτηθείς παίκτης των Κυπρίθων κλέβει την μπάλα μετά από λάθος του Βάλλα και κάνει το 3-1 για την Ομόνοια.

80′  Δοκάρι για την Ξάνθη. Μπαλιά του Μπέρτου, σουτ του Τριάδη και η μπάλα χτυπά στο δοκάρι του Μορέιρο μα ωραίο δεξί φαλτσαριστό σουτ.

81′  Νέα ευκαιρία για την Ξάνθη. Σουτ του Τριάδη και αποκρούει σε κόρνερ ο Μορέιρο.

82′ Και άλλη αλλαγή για τον Καραγεωργίου. Μπάινει ο Νάκα στη θέση του Μαρίν.

83′ Νέα ευκαιρία για την Ξάνθη. Κόρνερ Τριάδη, κεφαλιά του Γκοχουρί, έδιωξε πάνω από την γραμμή ο Αντράντε.

85′ Αλλη μια αλλαγή. Έξω ο Ντιέ , μέσα ο Τορομανίδης.

86′ Φάουλ του Τριάδη , αποκρούει δύσκολα ο Μορέιρα και στην επαναφορά ο Πλατέλλας έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Βάλλας είναι ο μοναδικός παίκτης που δεν έχει γίνει αλλάγή ενώ ο Ράνος είναι αυτός που δεν έχει μπει ακόμη στο παιχνίδι.

90′  Τέλος του αγώνα. Τελικό αποτέλεσμα: Ομόνοια – Skoda Ξάνθη 3-1