Κινδύνεψε σέρφερ στα Μάγγανα όταν παρασύρθηκε με την σανίδα του

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Σωτήρια ήταν παρέμβαση ανδρών του Λιμενικού Σταθμού Αβδήρων στην περίπτωση ενός 40χρονου σέρφερ που παρασύρθηκε για αρκετά ναυτικά μίλια από παραλία της Ξάνθης και κινδύνεψε όταν έπαθε κράμπα στη μέση του Θρακικού Πελάγους.

Συγκεκριμένα οι λιμενικοί Κωνσταντίνος Πετρόπουλος και Νικόλαος Ντούτσης, πλήρωμα ΠΛΣ-781 του Λ/Σ Αβδήρων παρείχαν άμεση συνδρομή σε 40 χρόνο βουλγαρικής υπηκοότητας που απομακρύνθηκε από την παραλία Μυρωδάτου με την ιστιοσανίδα στις 12 το μεσημέρι. 

Ενημερώθηκε ο λιμενικός σταθμός Αβδήρων στις 13:50 και οι δύο λιμενικοί αψηφώντας τις αντίξοες και απαγορευτικές καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή έπνεε αέρας της τάξης των 6-7 μποφόρ, περισυνέλεξαν μία ώρα μετά τον άνδρα, που ήταν αβοήθητος και με μυϊκά προβλήματα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής  παραλίας Μαγγάνων – περίπου 6 ναυτικά μίλια από εκεί που ξεκίνησε με πορεία προς τη Θάσο.

Η περιπέτεια έγινε πρωτοσέλιδο και στον τοπικό Τύπο (πχ εφ. “Χρόνος”). «Τέτοιες πράξεις αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά την υπευθυνότητα και επαγγελματισμό των συναδέλφων, οι οποίοι παρά τις αντίξοες συνθήκες στην εργασία τους σε κάθε δύσκολη στιγμή δηλώνουν παρόντες να προσφέρουν την βοήθεια τους με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης για το περιστατικό.