Θρίαμβος για τους Θρακιώτες στους Βαλκανικούς Εφήβων!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Με θριαμβευτικό τρόπο ολοκληρώθηκε για τους Έλληνες αθλητές και δη για τους δύο Θρακιώτες της αποστολής, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων, που φιλοξενήθηκε στο Ντενισλί της Τουρκίας.

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε με εννέα χρυσά μετάλλια, το ένα από τα οποία κατέκτησε ο κομοτηναίος Γιάννης Δουλγέρης στα 200 μέτρα. Ο αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, βέρος θρακιώτης που αυτήν την περίοδο συνδυάζει παράλληλα με τον πρωταθλητισμό και τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, τερμάτισε καθαρά πρώτος με χρόνο 21.75″ που είναι εντυπωσιακός για την συγκεκριμένη ηλικία, αν αναλογιστεί κανείς ότι έτρεχε με αρνητικό άνεμο 2,4 μέτρα το δευτερόλεπτο. Με άλλα λόγια, αν είχε θετικό πρόσημο ο άνεμος, σχεδόν δεδομένα θα είχε πιάσει και το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Τα άλλα οκτώ χρυσά μετάλλια στην διοργάνωση κατέκτησαν η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος με 1.78,  ο Αποστόλης Kουσινάς στο επί κοντώ με 4.85μ., η Άλκηστης Γεωργίου στα 100μ. εμπόδια με 14.40″, η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4×400 με τους Σωτήρη Διαμαντή, Νίκο Γκότση, Βασίλη Δοδοντσάκη και Τάσο Φράγγο  με χρόνο 3.17.06, ατομικά ο Τάσος Φράγκος στα 400μ. με χρόνο 48.67, η Γεωργία Στεφανίδη στο επί κοντώ με 4,00μ., ο Νίκος Γκότσης στα 1.500μ. με 4.13.58 και ο Δημήτρης Πατραμάνης στο ύψος με 2,07 μέτρα.

Πέρα από τα εννέα χρυσά, οι έλληνες αθλητές κατέκτησαν άλλα 20 μετάλλια ασημένιου ή χάλκινου χρώματος. Ξεχωρίζει η δεύτερη θέση του Βαΐτση Μάρκου των Μυρμιδόνων Διδυμοτείχου  στον ακοντισμό με επίδοση 62,32 μέτρα. Στο σύνολο της βαθμολογίας, η ελληνική ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν, χτυπώντας κορυφή στις νεάνιδες και την τρίτη θέση στους εφήβους,