Τα ιδιωτικά κανάλια στα οποία κατέληξε το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι αγώνες στο Ευρωμπάσκετ της Εθνικής Ομάδας στην διοργάνωση της Σλοβενίας τον Σεπτέμβριο θα μεταδοθούν από την ιδιωτική τηλεόραση και μάλιστα όχι από ένα αλλά από δύο κανάλια.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα, στον ΑΝΤ1 και τον ΟΤΕ TV περνάνε τα δικαιώματα του Eurobasket  2013, τα οποία είχε εξασφαλίσει η ΕΡΤ πακέτο με τα δικαιώματα του Mundobasket 2014 και του Eurobasket 2015.

Όπως αναφέρουν οι Τυπολογίες, το ΔΣ της ΕΡΤ, υπό το Γκίκα Μάναλη, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, δεν είχε επικυρώσει τη συμφωνία.

Ο ΑΝΤ1 μαζί με τον ΟΤΕ TV είχαν καταθέσει χαμηλότερη προσφορά και η  FIBA είχε προτιμήσει την ΕΡΤ με την οποία συνεργαζόταν επί μακρόν, πριν οι υπουργοί, Γιάννης Στουρνάρας και Σίμος Κεδίκογλου, υπογράφουν το κλείσιμό της.

Μετά τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, η FIBA Europe κλήθηκε να αποφασίσει για το τηλεοπτικό πακέτο της διοργάνωσης.

Ετσι, ο ΑΝΤ1  ανέλαβε την κάλυψη τουλάχιστον των παιχνιδιών της “επίσημης αγαπημένης” στο τουρνουά της Σλοβενίας (4-22 Σεπτεμβρίου). Μάλιστα, η σχετική συμφωνία ανακοινώθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Όπως ανακοίνωσε ο ΑΝΤ1,  πέρα από τις μεταδόσεις θα οργανώσει ειδικές εκπομπές και ανταποκρίσεις.

 

Αν και δεν ανακοινώθηκε, δεδομένο είναι ότι θα υπάρξει συνεργασία με τον ΟΤΕ TV προκειμένου να καλυφθεί ζωντανά από τα δικά του κανάλια όλη η υπόλοιπη διοργάνωση. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με το Μουντομπάσκετ του 2014 και το Ευρωμπάσκετ του 2015, τα δικαιώματα των οποίων είναι στην ΕΡΤ, όλα είναι ανοιχτά και περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί τελικά.