Μέτωπο Ξάνθης – Πανθρακικού με Σαββίδη, Αλαφούζο κατά Σαρρή – Μαρινάκη;

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Οι δύο ΠΑΕ της Θράκης, η Ξάνθη και ο Πανθρακικός, φέρονται να μετέχουν σε μια συμμαχία στην οποία ανήκουν τουλάχιστον επτά ΠΑΕ που φέρονται δυσαρεστημένες με τη λειτουργία και τη μορφή που έχει η αθλητική δικαιοσύνη και εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους σε ΕΠΟ και Super League.

Σε αυτήν την ομάδα, ως μπροστάρης φαίνεται ο Ιβάν Σαββίδης του ΠΑΟΚ, που φαίνεται να επεκτείνει τις παρασκηνιακές κινήσεις του έπειτα και από τη «Συμμαχία» που φέρεται έτοιμος να δημιουργήσει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα και από την συνάντηση των δύο Πόμτιων στην καταγωγή ανδρών στο εξωτερικό, που αποκάλυψε το “Goal”.

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου του Βορρά εμφανίζεται λοιπόν να είναι… μπροστάρης στο «μπλοκ» επτά ΠΑΕ της Λίγκας στο… μέτωπο που δείχνει ότι είναι έτοιμο να δημιουργηθεί, στο οποίο βρίσκονται σύμφωνα με την «Live Sport» και τον αρκετά έγκυρο σε τέτοια θέματα Βασίλη Βέργη, μετέχουν εκτός του ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός καθώς και οι Αστέρας Τρίπολης, Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός καθώς και οι “δικοί μας” Ξάνθη και Πανθρακικός. 

Οι συγκεκριμένοι σύλλογοι παρουσιάζονται σύμφωνα με το δημοσίευμα έτοιμοι να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους προς την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λιγκ. Ήδη άλλωστε, τις απόψεις του τις έχει εκφράσει ο Χρήστος Πανόπουλος με την χειμαρρώδη συνέντευξη τύπου της περασμένης Παρασκευής. Τα… νήματα όμως, όπως επισημαίνεται κινούν σε αυτή την προσπάθεια οι Θεσσαλονικείς με τον Βασίλη Γκαγκάτη, τον οποίο στηρίζει ο Ιβάν Σαββίδης σε πιθανή διάδοχη κατάσταση στην ΕΠΟ, αν τεθεί θέμα αντικατάστασης του Γιώργου Σαρρή. Ωστόσο εδώ είναι που πεεριπλέκονται τα πράγματα, αφού μπορεί να υποστηρίζεται κάτι τέτοιο, ωστόσο δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε ειδικά τον Πανθρακικό να συμφωνεί με τέτοια κίνηση, την στιγμή που ένας δικός του άνθρωπος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, βρίσκεται σε υψηλόβαθμη θέση μέσα στην ΕΠΟ με την παράταξη Σαρρή.

Για να μείνουμε όμως στα όσα γράφονται, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μαζί με τις επτά ΠΑΕ που προαναφέρθηκαν δεν αποκλείεται να προστεθεί και ο Γιώργος Σπανός, κάτι που φέρονται να προσδοκούν οι πρόεδροί τους, ωστόσο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες το συγκεκριμένο σενάριο, δεδομένου αφού ο ισχυρός άνδρας του Ατρομήτου δεν θα ήθελε να ανοίξει μέτωπο με την Ομοσπονδία, αλλά και με τον Ολυμπιακό.

Πάντα σύμφωνα με την “Live Sport”, ανάμεσα στις επτά ΠΑΕ έχει ήδη ξεκινήσει όπως αναφέρεται ένας κύκλος συζητήσεων με βασικά θέματα τη διαιτησία και την αθλητική δικαιοσύνη, αφού θεωρούν ότι την περασμένη σεζόν το πρόβλημα σε ό,τι αφορά τους διαιτητές μεγιστοποιήθηκε και οι ΕΠΟ-ΚΕΔ δεν έκαναν τίποτα για να βελτιωθεί η κατάσταση. Παράλληλα υπάρχουν και αρκετές ενστάσεις στον τρόπο απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης, σημειώνοντας πως κάποιες ομάδες βρίσκονται στο… απυρόβλητο, ενώ άλλες έχουν στοχοποιηθεί.