Τριπλή μεταγραφική ενίσχυση για την Ασπίδα Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Σε τρείς πολύ σημαντικές προσθήκες προχώρησε η  Ασπίδα Ξάνθης, που παρουσίασε επίσημα τα τρία νέα της μεταγραφικά αποκτήματα Απόστολο Κουτσογιάννη, Γιάννη Στεφανίδη και Θεόδωρο Σταμπουλή.

Το «κόλπο γκρόσο» έκανε η ομάδα της Ασπίδας που απέκτησε τρείς εξαιρετικούς καλαθοσφαιριστές γεμίζοντας με μεγαλύτερη εμπειρία το «οπλοστάσιο» της για την νέα περίοδο στην Γ’ Εθνική.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα της Ξάνθης προχώρησε στην ενίσχυση με δύο παιδιά από τα σπλάχνα της με πολύ μεγάλη εμπειρία, και υψηλές παραστάσεις στο ελληνικό μπάσκετ. Ολόγος για τους Γιάννη Στεφανίδη και Απόστολο Κουτσογιάννη που επιστρέφουν στα «πάτρια εδάφη» μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά με την Ελευθερούπολη (άνοδο στην Β’ Εθνική) ενώ πολύ σημαντική και η προσθήκη του Θοδωρή Σταμπουλή που πέρσι συνέβαλε και αυτός στην παραμονή του ΓΑΣ Κομοτηνής στην Γ’ Εθνική.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ: Ο Γιάννης Στεφανίδης είναι 31χρονών, γέννημα – θρέμμα της Ασπίδας οπού και ξεκίνησε το 1991 και αγωνιζόταν εκεί μέχρι και το 1998, όταν και έγινε η συγχώνευση και ιδρύθηκε η Ξάνθη. Ο Στεφανίδης αγωνίστηκε στο καμάρι του Ξανθιώτικου μπάσκετ  μέχρι και το 2008 συντελώντας και αυτός στην εκπληκτική πορεία της μέχρι και την Α2. Την περίοδο 2008-2009 αγωνίστηκε στον γειτονικό ΓΑΣ Κομοτηνής προτού την επόμενη χρονιά επιστρέψει στην Ξάνθη. Το 20010 και μετά την αποχώρηση της ομάδας από την πόλη της Θράκης ο Γιάννης μεταγράφηκε στην Ελευθερούπολη οπού και αγωνιζόταν μέχρι και πέρσι βοηθώντας την στην σταθερά καλή παρουσία της ομάδας της Καβάλας.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: Παρόμοια και η καριέρα του έτερου Ξανθιώτη που απέκτησε η Ασπίδα Απόστολου Κουτσογιάννη, ο Απόστολος στα 30 του χρόνια γέννημα – θρέμμα και αυτός της Ασπίδας οπού αγωνιζόταν από το 1994 μέχρι και την χρονιά της συγχώνευσης(1998). Μέλος της Ξάνθης μέχρι το 2001-2002 οπού αγωνίστηκε στην ομάδα της Θέρμης, για να επιστρέψει στην Ξάνθη οπού και αγωνίστηκε μέχρι και το 2008. Την περίοδο του 2008-2009 αγωνίστηκε στον Αρκαδικό,  ενώ την επόμενη περίοδο ανηφόρισε ξανά για την Θράκη αυτή την φορά για την Κομοτηνή και τον ΓΑΣ οπού αγωνίστηκε μέχρι το 2011. Της επόμενες δύο περιόδους αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ελευθερούπολη προτού επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ: Ο 25χρονός Κομοτηναίος καλαθοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΓΑΣ Κομοτηνής οπού και αγωνίστηκε μέχρι και το 2006.  Όταν και κατέβηκε στην Αθήνα λόγω σπουδών ενώ παράλληλα συνέχισε να αγωνίζεται και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο, από το 2006 μέχρι το 2008 αγωνιζόταν στον Έσπερο Καλλιθέας, ενώ από το 2008 μέχρι και το 2010στον Αίολο Ταύρου. Από το 2010 και για της επόμενες τρείς περιόδους αγωνίστηκε ξανά με την ομάδα που τον ανέδειξε (ΓΑΣ Κομοτηνής), ενώ από φέτος θα βρεθεί αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την ομάδα της Κομοτηνής μια και Ασπίδα και ΓΑΣ θα είναι αντίπαλοι στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής.