Πέμπτος στην Ελλάδα ο Πιπιλάκης του Εθνικού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Εξαιρετική παρουσία είχαν οι « μικροί» αθλητές του Μ.Γ.Σ Εθνικού στην Αθήνα  στην τελική φάση των αγώνων παμπαίδων –παγκορασιδων .

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Πιπιλικάκης και η Χριστίνα Καμπορούδη αφού κατέβαλαν  τη 2η θέση στους ομίλους που σχηματίστηκαν ,πέρασαν στην τελική φάση των αγώνων εκεί όμως συνάντησαν ανώτερους αντιπάλους και έχασαν αμφότεροι  με 3-0 σετ . Ο Πιπιλικάκης στον 1ο όμιλο είχε αντιπάλους τον Μπόσκοβιτς (Νο 1 φαβορί) ,τον Οικονόμου του Άδωνη Θες/νίκης και τον Τσάκαλο της Χαλκίδας αφού ήτανε άκρως ανταγωνιστικός με τον Μπόσκοβιτς (έχασε δύσκολα 3-1) κατόρθωσε  να πάρει τη 2η θέση από ένα όμιλο « φωτιά».

Στο ταμπλό των «16» έχασε από τον Δαμιάνη (Νο 3 φαβορί ) με 3-0.Η Καμπορούδη στους προκριματικούς ομίλους κληρώθηκε με τις Γερασιμάτου (Νο 2 φαβορί  του Ολυμπιακού και την Γκογκάκη των Ιωαννίνων .Αφού κέρδισε εύκολα την Γκογκάκη με 3-0 ανταγωνίστηκε σε ικανοποιητικό βαθμό την σπουδαία αντίπαλο της την Γερασιμάτου. Στο ταμπλό των «16» όπου προκρίθηκε αποκλείσθηκε από την Πεχλιβανίδη του Άρη βούλας (Νο 7 φαβορί ) με 3-0 .Ετσι Πιπιλικάκης και Καμπορούδη  τελικά κατέκτησαν την 9η θέση στην κατηγόρια τους .Στο διπλό παμπαίδων είχαμε μια μεγάλη διάκριση από τον Πιπιλικάκη , ο οποίος είχε παρτενέρ τον Ηλιόπουλο του Φοίνικα Πάτρας .

Αφού πέτυχαν μια εντυπωσιακή νίκη με αντιπάλους τους Τσάκαλο –Ανδρουλάκη ,με 3-0 έχασαν στη συνέχεια δύσκολα από τους Κουλουριώτη –Στάμου , που τελικά αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος .Η 5η θέση του 12χρονου Πιπιλικάκη αποτελεί σπουδαίο γεγονός αν αναλογιστούμε ότι κανείς Βορειοελλαδίτης δεν πέτυχε κάτι καλύτερο .Στο διπλό παγκορασίδων η 12χρονη Καμπορούδη με παρτενέρ την Κουτσουράκη του Παγχιακού, είχανε δύσκολη κλήρωση και έτσι δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το υψηλό εμπόδιο των Μυτακίδου και Καλύβα ,που τελικά κέρδισαν την 3η πανελλήνια θέση.

Εκτός όμως από τα ατομικά ο Εθνικός αγωνίστηκε και στο ομαδικό Παμπαίδων .Εκεί ο Στέφανος Πιπιλικάκης και ο Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν ανταγωνιστικοί απέναντι σε ανώτερους αντιπάλους δεν κατόρθωσαν όμως να προκριθούν στην επόμενη φάση. Οι εμπειρίες που κέρδισαν οι αθλητές του Εθνικού θα τους βοηθήσουν στο μέλλον και ιδιαίτερο τον ταλαντούχο 10χρονο αθλητή του Εθνικού Γιάννη Παπαδόπουλο ,που πρώτη φόρα μετείχε σε τελική φάση αγώνων .

 Ο Εθνικός  εκτός  από το ομαδικό παμπαίδων , είχε προκριθεί και στο ομαδικό παγκορασίδων .Για προσωπικούς όμως λόγους δε μετείχε η 11χρονη αθλήτρια του  Βασιλειάδου Θεοδώρα .

 Εκτός απο τους τρείς αθλητές του Εθνικού στην τελική φάση των Πανελληνίων αγώνων μετείχε και ο αξιόλογος αθλητής του Φάρου Αλεξανδρούπολης, Βασίλης Μπίκος ,ο οποίος εκτός απο την πολύ καλή παρουσία που είχε στους αγώνες κέρδισε πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες που θα τον βοηθήσουν στο μέλλον.